Σοκ στις Βρυξέλλες: Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας - Ομολόγησε στα social media o δράστης! (vid)

Σοκ στις Βρυξέλλες: Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας - Ομολόγησε στα social media o δράστης! (vid)

Sportal newsroom 22:31 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 17.10.2023

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για δυο νεκρούς, που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας.

Τραγικό περιστατικό στις Βρυξέλλες με δύο νεκρούς! Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, το βράδυ της Δευτέρας (16/10) ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης και σκότωσε δύο ανθρώπους, ενώ φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar».

Όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν κατέβηκε από τη μηχανή και άρχισε να πυροβολεί περαστικούς, ενώ στο τέλος μπήκε σε ένα κτίριο και πυροβόλησε ανθρώπους που είχαν μπει στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου για την προκριματική φάση του Euro 2024). Οι πυροβολισμοί φέρεται να σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ, δηλαδή περίπου μιάμιση ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε. Επίσης, είπε ότι θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ilse Vande Keere δήλωσε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν σύντομα στο σημείο και απέκλεισαν την άμεση γειτονιά.

Το εν λόγω τραγικό συμβάν έρχεται σε μία περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.