Ετοιμάζονται εντάλματα για δύο υπαρχηγούς στην ομάδα των χούλιγκανς (vid)

Ετοιμάζονται εντάλματα για δύο υπαρχηγούς στην ομάδα των χούλιγκανς (vid)

Sportal newsroom 22:28 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 16.05.2024

Η αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο δύο υπαρχηγούς προφυλακισμένου αρχηγού για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Λυγγερίδη.

Οι δύο υπαρχηγοί του ήδη προφυλακισμένου αρχηγού από τη Θύρα 7 έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών και των υπευθύνων της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, αφού οι Αρχές θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για άτομα που είναι γνωστά στους κύκλους των οπαδών με τα ψευδώνυμα «Ρουμάνος» και «Σαρκ».

Ωστόσο, στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών έχουν μπει ακόμα δύο άτομα. Πρόκειται για τον επονομαζόμενο «Μπρούκλιν», ο οποίος εδώ και έναν μήνα βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία κι έναν ακόμα 40χρονο ο οποίος φαίνεται να είχε σημαντικό ρόλο στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, αναμένεται να αναζητηθούν 11 ανήλικοι. Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό, η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από τους «μεγάλους» που έδιναν τις εντολές και από τους «μικρούς» που τις εκτελούσαν.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι την νύχτα των άγριων επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Λυγγερίδης από την ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, είχε ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός «μικρών» χούλιγκαν ώστε να αποτελέσουν την «μαγιά» για την κλιμάκωση της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής και μετά από μία τριήμερη μαραθώνια διαδικασία 16 από τους 63 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στις φυλακές, ο αρχηγός της θύρας 7, με το προσωνύμιο «Κοντός», και άλλοι δύο από τους «μεγάλους» ο «Κόκος» και ο «ΟΜΛΕ». Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αρκετοί από όσους περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προσωρινά κρατούμενοι οι 5 από τους 32 που απολογήθηκαν σήμερα για την εγκληματική οργάνωση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20:54 - 28.04.2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προσωρινά κρατούμενοι οι 5 από τους 32 που απολογήθηκαν σήμερα για την εγκληματική οργάνωση

Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί μέχρι τώρα οι 5 κατηγορούμενοι από τους 32 που απολογούνται σήμερα (28.04.2024) για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και την εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε οπαδούς.

Δείτε το ρεπορτάζ