Προκλητικοί οι συλληφθέντες χούλιγκαν με χειρονομίες έξω από τα δικαστήρια

Προκλητικοί οι συλληφθέντες χούλιγκαν με χειρονομίες έξω από τα δικαστήρια

Sportal newsroom 17:22 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 09.08.2023

Οι συλληφθέντες έκαναν χειρονομίες έξω από τα δικαστήρια.

Με κρυμμένα τα πρόσωπα εμφανίστηκαν στα δικαστήρια της Ευελπιδων οι 104 συλληφθέντες των γεγονότων της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι χούλιγκαν, όπως αποτύπωσε κι ο φωτογραφικός φακός έκαναν χειρονομίες κατά τη μεταγωγή τους.

Η μεταγωγή τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται ελάχιστα άτομα, τα οποία στο αντίκρισμα των χούλιγκανς άρχισαν να φωνάζουν εξαγριωμένοι. «Δολοφόνοι φασίστες», ακουγόταν εκείνη την ώρα, ενώ ένας είπε στους αστυνομικούς «Φάγανε τον φίλο μου».

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των 104 συλληφθέντων για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας. Το βράδυ της Δευτέρας 150 περίπου Κροάτες χούλιγκαν, μαζί με Έλληνες σύμφωνα με τις αρχές, έκαναν επιδρομή πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

Διατάραξη κοινής ειρήνης

Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)

Παράνομη οπλοφορία

Οπλοχρησία

Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών αρχών υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μαρίας Γκανέ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Οι έρευνες, σύμφωνα με το ertnews, κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.

Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αστέρα Εξαρχείων για τον Άλκη και τον Μιχάλη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:16 - 09.08.2023

Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αστέρα Εξαρχείων για τον Άλκη και τον Μιχάλη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση και τον ακαριαίο θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, ο Αστέρας Εξαρχείων δημοσιοποίησε στα social meida ένα συγκλονιστικό σκίτσο, στο οποίο απεικονίζονται ο άτυχος φίλος της Ένωσης και ο Άλκης.

Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών.