«Ένοχοι όλοι», η πρόταση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

i

©Intime

«Ένοχοι όλοι», η πρόταση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Sportal newsroom 13:50 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 06.06.2023

Καταπέλτης η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα στην πρότασή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους. «Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας». Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος είπε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί».

Υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι της αστυνομίας σε αντίθεση με τον Άλκη και την παρέα του που δεν είχαν τίποτα πάνω τους λέγοντας πως οι τέσσερις που επέζησαν κατέθεσαν μόνο την αλήθεια. «Η εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, μετά την διακοπή της πρώτης αγόρευσης από την Εισαγγελέα.

Η κατάθεση του πατέρα του Άλκη

Σχολιάζοντας την κατάθεση του πατέρα του Άλκη, η εισαγγελέας τόνισε ότι έδωσε την διάσταση του πραγματικού επεισοδίου.

 «Ανορθόδοξος πόλεμος», είχε πει στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη. «Είναι το πεδίο μάχης με μη συμβατικά μέσα και τακτική», τόνισε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα.

Όπως είπε, ο πατέρας του Άλκη οριοθέτησε τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων. «Δεν είχε καθόλου άδικο όταν μίλησε για στρατιωτική πειθαρχία. Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος. Η εκδίκηση, η ικανοποίηση ότι η κτηνωδία, όπως κατέθεσε η μητέρα του Άλκη, είχε ολοκληρωθεί», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο Αριστείδης Καμπανός ρωτήθηκε για τον λόγο που ο γιος του βρισκόταν εκεί το μοιραίο βράδυ, συνέχισε η εισαγγελέας. Σημείωσε ότι επιχειρήθηκε να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο ο Άλκης όσο και οι φίλοι του ήταν οργανωμένοι και όχι απλώς φίλαθλοι. «Είναι ντροπή ή πεμπτό να γνωρίζει κάποιος τον πρόεδρο του Άρη ή κάποιας άλλης ομάδας; Είναι ντροπή ή ενοχή να περιδιαβαίνει ένας νέος στην περιοχή της ομάδας του; Έχουμε λησμονήσει τι σημαίνει νιάτα», συνέχισε στην αγόρευσής της η κα Κλιάμπα.

Για τους κατηγορούμενους τόνισε ότι «αυτά που υπονοήθηκαν ήταν ότι δεν ήταν οργανωμένοι. Ήταν γνώριμοι της αστυνομίας όχι τα θύματα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Και οι πέντε ήταν οργανωμένοι, η προσπάθεια των κατηγορουμένων έχει καταπέσει στο κενό. Κανένας οργανωμένος δεν κυκλοφορεί “γυμνός”. Όλοι οι οργανωμένοι είναι εξοπλισμένοι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».