Κούγιας: «Η εισαγγελέας κατηγορεί και τους 12 για ανθρωποκτονία»
i

©Intime

Κούγιας: «Η εισαγγελέας κατηγορεί και τους 12 για ανθρωποκτονία»

Αλέξης Σαββόπουλος 13:44 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 06.06.2023

Τι είπε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού μετά την διακοπή της πρώτης αγόρευσης από την Εισαγγελέα.

Παρών στην αγόρευση της εισαγγελέως κ. Κλιάμπα ήταν και εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού ήταν και ο Αλέξης Κούγιας. Σε δηλώσεις που έκανε ο γνωστός ποινικολόγος, εκτίμησε ότι η πρότασή της θα είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με συμμετοχή και των 12 κατηγορούμενων: «Η εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιους θεωρεί ως αυτουργούς και ποιους θεωρεί ως συνεργούς. Πιθανολογώ από αυτά που άκουσα μέχρι τώρα ότι θεωρεί ότι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεση στον Άλκη πρέπει να είναι περίπου εννέα άτομα και συνεργοί οι τρεις υπόλοιποι», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας λίγο μετά τη διακοπή της πρώτης αγόρευσης και συνέχισε. 

Ο 12ος κατηγρούμενος για τη δολοφονία του Άλκη: «Μόλις είδα ότι κατέβηκαν με όπλα και φόρα τρόμαξα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:50 - 11.05.2023

Ο 12ος κατηγρούμενος για τη δολοφονία του Άλκη: «Μόλις είδα ότι κατέβηκαν με όπλα και φόρα τρόμαξα»

Όπως υποστήριξε ο 12ος κατηγορούμενος στην απολογία του, το βράδυ της δολοφονίας δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο, ενώ από τους υπόλοιπους γνώριζε μόνο τον ένατο κατηγορούμενο.

«Η εισαγγελέας απέδειξε από την πρώτη κουβέντα που άρθρωσε ότι τιμά το εισαγγελικό βήμα. Το γεγονός ότι έχει γραπτή την εισαγγελική πρόταση σημαίνει ότι εκθέτει την εισαγγελική της ιδιότητα στην κρίση τόσο των δικαστών αλλά κυρίως ημών των συνηγόρων και υποστηρίξεως της κατηγορίας και της υπερασπίσεως. Αυτό δεν είναι σύνηθες» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Η κυρία εισαγγελέας από την αρχή έχει τοποθετηθεί και σε νομικό επίπεδο. Ήδη έχει μιλήσει για κοινό ρόλο όλων των κατηγορουμένων. Τα αδικήματα τα οποία διαπραγματεύεται το δικαστήριο είναι η τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος του αείμνηστου Άλκη που επισύρει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Άρα κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας».