Άρης: Το ευρωπαϊκό μονοπάτι και οι πιθανοί αντίπαλοι

Conference League

i

© UEFA

Άρης: Το ευρωπαϊκό μονοπάτι και οι πιθανοί αντίπαλοι

Αλέξης Σαββόπουλος 09:49 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 06.06.2023

Ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό η εικόνα για την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa Conference League με την ολοκλήρωση των περισσότερων πρωταθλημάτων.

Ο Άρης, θα ξεκινήσει και φέτος την ευρωπαϊκή του περιπέτεια πολύ νωρίς τη σεζόν. Συγκεκριμένα, θα εκκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και θα χρειαστεί να ξεπεράσει τρία εμπόδια αν θέλει να φτάσει ως τους ομίλους. Τον πρώτο του αντίπαλο που μπορεί να προκύψει και από ζευγάρι θα τον μάθει σε δυο εβδομάδες, στις 21 Ιουνίου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι με βεβαιότητα στους ισχυρούς της κλήρωσης του δεύτερου προκριματικού, αλλά στους ανίσχυρους του τρίτου. Σε περίπτωση που καταφέρουν να φτάσουν στην κλήρωση των play off, η θέση τους θα εξαρτηθεί από τη βαθμολογία της ομάδας που θα βρουν απέναντί τους στον τρίτο προκριματικό, καθώς υπάρχει πιθανότητα αυτή να τους «τοποθετήσει» στους ισχυρούς στην κλήρωση πριν τους ομίλους, αποφεύγοντας έτσι ομάδες με σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Στις υποψήφιες αντιπάλους του Άρη για τον δεύτερο προκριματικό υπάρχουν ομάδες για όλα τα γούστα και από διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες με την υποσημείωση ότι την προηγούμενη της κλήρωσης, η ΟΥΕΦΑ θα βγάλει τα υπο-γκρουπ από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Άρη. Αναλυτικά συμπεριλαμβάνονται οι εξής ομάδες: Βοϊβοντίνα, Λουκέρνη, Μποέμιανς, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάμαρμπι, Κάλμαρ, Πογκόν Σέτσιν, Ντέμπρετσεν, Γκαμπάλα, Τσέλιε, Ζαλγκίρις Κάουνας, Σέπσι, Σαμπάχ, Ορνταμπάσι, Ακτόμπε, Άουντα, Ντιφερντάνζ, Άαρχους, Βόρσκλα Πολτάβα, Πετροκούμπ Χιντσέστι, Μπόρατς Μπάνια Λούκα, Τορπέντο Ζοντίνο, Ζαλαέγκερσζεγκ και Κεκσκεμέτ.