Σκληρές εικόνες: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πουθενά η αστυνομία

Σκληρές εικόνες: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πουθενά η αστυνομία

Sportal newsroom 14:36 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 08.08.2023

Νέα βίντεο ντοκουμέντα βγήκαν στη φόρα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και των αντίστοιχων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Νέα βίντεο από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια βγήκαν στη φόρα, δείχνοντας την απουσία της αστυνομίας από το σημείο που συνέβαιναν όλα αυτά. Σε αυτά τα βίντεο φαίνονται σκληρές εικόνες, με τις μάχες να είναι σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Πιο αναλυτικά το βράδυ της Δευτέρας (7/8) χούλιγκαν της κροατικής ομάδας βρέθηκαν έξω από την «OPAP Arena», κάνοντας «καταδρομική» επίθεση. Τραγικός απολογισμός από το περιστατικό αυτό, ο θάνατος ενός οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος δέχτηκα πολλαπλές μαχαιριές, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι τραυματίες ωστόσο κανείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πολλοί από αυτούς μάλιστα κρατήθηκαν από την αστυνομία

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μία μέρα μετά τα αιματηρά επεισόδια, οι μαρτυρίες που βγαίνουν στη φόρα συγκλονίζουν, κάνοντας λόγο για μεγάλη βαρβαρότητα από τους Κροάτες οπαδούς. 

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: "Παιδιά φύγετε, έρχονται επιδρομή Κροάτες” Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατηθήκαμε στην αρχή

Πάνω από μία ώρα έδιναν μάχη οι γιατροί να επαναφέρουν στη ζωή τον 29χρονο Μιχάλη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14:31 - 08.08.2023

Πάνω από μία ώρα έδιναν μάχη οι γιατροί να επαναφέρουν στη ζωή τον 29χρονο Μιχάλη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι γιατροί έδιναν πάνω από μία ώρα μάχη για να επαναφέρουν στη ζωή τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, τον οποίο χούλιγκαν του «κάρφωσαν» μαχαιριά στο μπράτσο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Έγινε συμπλοκή με παιδιά νεαρά, φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανέβηκαν προς τη θύρα 21 και ξαναγυρίζουν πίσω. Ξανά αρχίζουν τα σπάνε ότι υπήρχε όρθιο, σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε. Κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί τον είχαν μαχαιρώσει στο χέρι. Έναν κολλητό μου φίλο που τον έφερα από το Περιστέρι. Φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όχι χούλιγκαν. Γιατί άλλο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και άλλο οι χούλιγκανς που κάνανε συμφωνία με τους Κροάτες. Γιατί αυτό έγινε!

Ο φίλος μου αυτός έφαγε μια ροπαλιά, τού κόψανε το αυτί και μετά βέβαια από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ, καμιά εικοσαριά άτομα τα οποία μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας κύριος με την κόρη του 13 ετών την τραυμάτισαν. Βραδιά τρομοκρατίας», αναφέρει συγκεκριμένα ένας αυτόπτης μάρτυρας.