Τουλάχιστον τέσσερα άτομα «έδειξαν» τον 18χρονο δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα «έδειξαν» τον 18χρονο δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό

Sportal newsroom 18:41 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 10.12.2023

Τέσσερις οπαδοί φέρονται να υπέδειξαν τον 18χρονο ως τον δράση που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Ο 18χρονος δράστης που ομολόγησε τον τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, φέρεται να οδηγήθηκε σ’ αυτή την πράξη, αφού τον υπέδειξαν άλλοι οπαδοί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του in.gr, τουλάχιστον τέσσερα άτομα «έδειξαν» τον 18χρονο δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό.

Ο 18χρονος δράστης του σοβαρού τραυματισμού με φωτοβολίδα του αστυνομικού των ΜΑΤ, ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τραυματίσει αστυνομικό κι αυτή ήταν η κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στην διαλεύκανση της επίθεσης το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέντη.

Την εμπλοκή του 18χρονου στην επίθεση κατέδειξαν σε καταθέσεις τους τουλάχιστον άλλοι 4-5 χούλιγκαν που είχαν αντιληφθεί την δράση του ή είχαν ακούσει τις εκ των υστέρων αναφορές του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομολογία του 18χρονου που είχε αρνηθεί να δώσει DNA. Ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει το ενδιαφέρον της στον εντοπισμό του χούλιγκαν που οργάνωσε την επίθεση κι είχε σε τσάντα εκτός γηπέδου τους εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, τις βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Με βάση και τα ευρήματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων επιχειρείται να ταυτοποιηθούν κι άλλα δύο άτομα που είχαν φωτοβολίδες, αλλά και πολλά από τα δεκάδες άτομα που εικονίζονται ευκρινώς από κάμερες παρακείμενης βιοτεχνίας να βγαίνουν εκτός γηπέδου προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Σε μια έρευνα που θα έχει σημαντικές ομοιότητες (ανάλυση με βάση σωματότυπο, ρουχισμό, χαρακτηριστικά) με εκείνη των Κροατών χούλιγκαν. Επιπλέον θα επιχειρηθεί συσχέτιση των επεισοδίων στου Ρέντη και με άλλα που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.