Αυτός είναι ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αυτός είναι ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Sportal newsroom 15:21 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 10.12.2023

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Συνελήφθη και ομολόγησε το πρωί της Κυριακής (10/12) o οπαδός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους συνέλαβαν έναν 18χρονο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ΥΑΤ έξω από το κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος εκτόξευσε τη ναυτική φωτοφολίδα που έπληξε στον μηρό τον αστυνομικό, που συνεχίζει και δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ. Μάλιστα, ο 18χρονος φέρεται να είπε ότι είδε τον αστυνομικό να πέφτει στο έδαφος, ενώ κατά πληροφορίες είναι σεσημασμένος για οπαδική βία και γνώριμος των αρχών. O δράστης επίσης είπε ότι τους έδωσαν τις φωτοβολίδες στο γήπεδο κι εκείνη την ώρα τους έδειξαν πως να τις χρησιμοποιούν, ενώ νωρίτερα κάποιοι τους είπαν: «Πάμε να χτυπήσετε αστυνομικούς».

Η ομολογία του 18χρονου

«Μου είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση στους αστυνομικούς! Εγώ ήμουν μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. Βγήκαμε έξω. Προμηθευτήκαμε τις φωτοβολίδες. Μου έδειξαν πως να την ενεργοποιήσω. Αμέσως ενεργοποίησα μια και την εκτόξευσα. Ειδα τη φωτοβολίδα να χτυπά στο έδαφος και αμέσως μετά να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού. Ο αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και εγώ έτρεξα και μπήκα στο γήπεδο», ανέφερε η ομολογία του.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους έφτασαν στον δράστη, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες και μαρτυρίες – κλειδιά που είχαν στην διάθεσή τους και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Έτσι λοιπόν πήγαν σπίτι του, τον προσήγαγαν και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, όπου και ομολόγησε για τις πράξεις του.

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο περιεχόμενο!