Άγρια νύχτα στη Μέση Ανατολή: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με 300 drones και πυραύλους - «Καταρρίψαμε το 99%»
i

/©Glomex

Άγρια νύχτα στη Μέση Ανατολή: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με 300 drones και πυραύλους - «Καταρρίψαμε το 99%»

Sportal newsroom 08:56 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 22.05.2024

Πάνω από 300 ήταν τα drones και οι πύραυλοι τους οποίους εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου ξημερώματα προς Κυριακή. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό κατερρίφθησαν το 99%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν και σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε»

Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, όπου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε την συμπαράστασή του στο Ισραήλ, ωστόσο όπως αποκάλυψε το Axios, o Μπάιντεν εξέφρασε την αρνητική στάση της χώρας του απέναντι σε μια αντεπίθεση στο Ισραήλ.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο Νετανιάχου απαντήσει με νέες επιθέσεις ή αν η κρίση αποκλιμακωθεί μετά και από τις διεθνείς αντιδράσεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, εξάλλου, σημείωσε πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

πηγή: newsit