Απίστευτη ιστορία: Πώς ο Μέσι έσωσε μια 90χρονη Αργεντινή από την απαγωγή από τη Χαμάς στο Ισραήλ (vid)

Απίστευτη ιστορία: Πώς ο Μέσι έσωσε μια 90χρονη Αργεντινή από την απαγωγή από τη Χαμάς στο Ισραήλ (vid)

Κώστας Τόπας 08:31 - 08.03.2024

Μια 90χρονη από την Αργεντινή απέφυγε να την απαγάγουν μέλη της Χαμάς στο Ισραήλ χάρη στην αναφορά της στον Λιονέλ Μέσι, κάτι που οδήγησε έναν από τους δράστες να φωτογραφηθεί μαζί της και στη συνέχεια να φύγει.

Το όνομα του Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να ξεπερνά τα σύνορα της Αργεντινής όπως φαίνεται από την περίπτωση της Έστερ Κούνο, μιας ηλικιωμένης Αργεντινής που ζει στο Ισραήλ και που σώθηκε από την απαγωγή της Χαμάς αναφέροντας τον αρχηγό της «Αλμπισελέστε».

Αυτή η 90χρονη γυναίκα ζούσε με την οικογένειά της σε μία από τις αγροτικές κοινότητες στο Ισραήλ - στην πόλη Νιρ Οζ, στα σύνορα με τη Γάζα, όταν εισβολείς της Χαμάς απήγαγαν οκτώ μέλη της οικογένειάς της τη νύχτα της 6ης Οκτωβρίου 2023, αλλά η ίδια σώθηκε αφού ανέφερε το όνομα του Αργεντινού σταρ.

Μια ταινία του ισπανόφωνου ισραηλινού μέσου «Fuente Latina» με τίτλο «Φωνές της 7ης Οκτωβρίου» αφηγείται την ιστορία ότι η Έστερ Κούνο έζησε εκείνη τη μοιραία μέρα, όταν δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο σπίτι της, ενώ άλλοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην κοινότητά της. Κατά την εισβολή στο σπίτι της, όπου η γυναίκα έμενε μόνη της, οι δράστες ζήτησαν να μάθουν πού βρίσκονται οι συγγενείς της, αλλά η γυναίκα διατήρησε την ψυχραιμία της και έστρεψε τη συζήτηση στο ποδόσφαιρο.

Εκείνη την ημέρα η Χαμάς σκότωσε, απήγαγε ή τραυμάτισε περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων αυτής της κοινότητας. Η Έστερ είπε στα ΜΜΕ ότι η επιβίωσή της οφείλεται στην εν λόγω συνομιλία, στην οποία, αφού τους είπε ότι ήταν από την Αργεντινής όπως ο Μέσι, ένας από τους ενόπλους της Χαμάς της είπε ότι ήταν μεγάλος θαυμαστής του Λιονέλ Μέσι.

Μετά από αυτό, την έκανε να ποζάρει για μια περίεργη φωτογραφία που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα όπου φαίνεται η ηλικιωμένη γυναίκα με ένα όπλο στην αγκαλιά της και ο τρομοκράτης της Χαμάς.

Η ταινία δίνει φωνή στους πρωταγωνιστές της φρίκης, καλώντας τους θεατές να βυθιστούν στις τραγικές εμπειρίες τους, αλλά και στο τι σημαίνει να είσαι λατινοαμερικανός μετανάστες στο Ισραήλ, στην ανθεκτικότητά τους και στους θριάμβους τους εν μέσω της καταστροφής.