Τα δάκρυα του Ντι Μαρία και το «ευχαριστώ» στον Μέσι: «Ηθελα να κερδίσουμε το Μουντιάλ για τον Λίο» (vid)

Λιονέλ Μέσι & Άνχελ Ντι Μαρία

i

PrtScr

Τα δάκρυα του Ντι Μαρία και το «ευχαριστώ» στον Μέσι: «Ηθελα να κερδίσουμε το Μουντιάλ για τον Λίο» (vid)

Κώστας Τόπας 15:37 - 21.02.2024

Συγκινητικά πλάνα από μια συγκινητική στιγμή που μοιράστηκαν οι Λιονέλ Μέσι κι Άνχελ Ντι Μαρία μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, κυκλοφόρησαν στο ντοκιμαντέρ της Apple TV.

Το 2022 ήταν η χρονιά που ο Λιονέλ Μέσι πήρε τελικά στα χέρια του το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας την 36χρονη αναμονή της Αργεντινής για να κερδίσει την διοργάνωση. Κατά καιρούς, ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα έσυρε μόνος του την ομάδα του στα παιχνίδια, ενώ στο Μουντιάλ του Κατάρ πέτυχε επτά γκολ στο τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων δύο στον τελικό.

Ενώ ο Μέσι θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο, η σχέση μεταξύ του οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας και των Αργεντινών ήταν κατά καιρούς παγερή. Η αποτυχία του Μέσι να αποδώσει τα μέγιστα στην παγκόσμια σκηνή και να επαναλάβει τα επιτεύγματα του Ντιέγκο Μαραντόνα, που τσακώθηκε με πολλούς συμπατριώτες του.

Αυτό άλλαξε όταν οδήγησε την Αργεντινή στη δόξα του Μουντιάλ και είχε ως αποτέλεσμα πολλές συναισθηματικές στιγμές. Πολλοί από τους συμπαίκτες του Μέσι μεγάλωσαν ειδωλοποιώντας τον, οπότε ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα όταν τον βοήθησαν να κατακτήσει τελικά το πιο σημαντικό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο.

Ένας από τους συμπαίκτες που ήθελαν απεγνωσμένα να βοηθήσουν τον Μέσι να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο 36χρονος έχει την ίδια ηλικία με τον Μέσι, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί τον συμπαίκτη του ως έναν από τους ήρωές του. Τώρα, το νέο ντοκιμαντέρ της Apple TV, «Messi's World Cup: The Rise of a Legend», αποκάλυψε μια συγκινητική στιγμή που μοιράστηκαν οι δύο παίκτες κατά τη διάρκεια των εορτασμών του τροπαίου της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης του ανοιχτού λεωφορείου, ο Ντι Μαρία αγκάλιασε τον Μέσι και είπε: «Για μένα, το να παίξω μαζί σου σε μια ομάδα είναι αυτό που ήθελα, φίλε. Και να το κερδίσω, να κερδίσω αυτό το τρόπαιο μαζί σου».

Σε έναν μονόλογο που ηχογραφήθηκε για το ντοκιμαντέρ, ο εξτρέμ της Μπενφίκα πρόσθεσε: «Έγινε περισσότερο για εκείνον παρά για μένα. Ήθελα να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο για εκείνον. Χωρίς αμφιβολία, για μένα, είναι ο καλύτερος στην ιστορία».

Ο μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Αργεντινής, Ροντρίγκο Ντε Πολ από πλευράς του, δήλωσε: «Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι μετά από τόσα χρόνια που έκανε όλους τους άλλους χαρούμενους, ήρθε η ώρα για αυτόν ο Μέσι να είναι τόσο χαρούμενος όσο του άξιζε».