Ερχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο θρύλων άνω των 35 ετών - Ποιοι αστέρες θα συμμετέχουν

Ερχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο θρύλων άνω των 35 ετών - Ποιοι αστέρες θα συμμετέχουν

Κώστας Τόπας 13:57 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 05.02.2024

Μερικοί από τους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου όλων των εποχών πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου άνω των 35 ετών στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι, με τους Ροναλντίνιο, Τιερί Ανρί και Κακά να είναι έτοιμοι να παίξουν.

Στις αρχές Ιουνίου, ένα τουρνουά οκτώ ομάδων στο οποίο θα συμμετέχουν Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ουρουγουάη θα διοργανωθεί από το Elite Players Group, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Η EPG, μια ομάδα πρώην ποδοσφαιριστών και επιχειρηματιών του αθλητισμού, συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν το EPG Cup και οι ιδρυτές πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτά τα γεμάτα με αστέρες, παιχνίδια.

Στην πραγματικότητα, οι ιδρυτές θα είναι και οι αρχηγοί της κάθε χώρας, με τον Στιβ ΜακΜάναμαν να ηγείται μιας ομάδας της Αγγλίας που έχει στρατολογήσει τους Μάικλ Όουεν, Άσλεϊ Κόουλ, Τζόε Κόουλ, Ρίο Φέρντιναντ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Φρανκ Λάμπαρντ και Ρόμπι Φόουλερ. Οι άλλοι αρχηγοί είναι οι: Εστέμπαν Καμπιάσο (Αργεντινή), Έμερσον (Βραζιλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Κέβιν Κουράνι (Γερμανία), Μάρκο Ματεράτσι (Ιταλία), Μίγκελ Σαλγάδο (Ισπανία) και Ντιέγκο Λουγκάνο (Ουρουγουάη).

Κατά κανόνα, επιτρέπεται να λάβουν μέρος μόνο παίκτες που έχουν συμμετάσχει στη χώρα τους ή έχουν κάνει 100 εμφανίσεις στην κορυφαία κατηγορία. Ποιος άλλος λοιπόν θα φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για λογαριασμό του EPG Cup αυτό το καλοκαίρι; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ομάδα των 18 παικτών της Βραζιλίας θα περιλαμβάνει τους Κάκα, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο ​​Κάρλος και Ριβάλντο, ενώ οι Φάμπιο Καναβάρο και Φραντσέσκο Τότι είναι έτοιμοι για την Ιταλία.

Η Γαλλία θα είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί αν καταφέρει να εντάξει τους Τιερί Ανρί και Μαρσέλ Ντεσαϊλί, ενώ η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να σηκώσει το τρόπαιο με τους Μεσούτ Οζίλ και Σάμι Κεντίρα στις τάξεις της. Η Αργεντινή, εν τω μεταξύ, θα καλέσει τους Ερνάν Κρέσπο και Πάμπλο Ζαμπαλέτα για την ομάδα τους, αλλά η Ισπανία μπορεί να είναι αυτή που θα νικήσει, με την ομάδα να ετοιμάζεται να παίξει και με τους Νταβίντ Βίγια και Κάρλες Πουγιόλ.

Σάλος για τον Μέσι: Απειλές από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μετά την απουσία του Αργεντινού από το φιλικό (vids)
REST OF THE WORLD

13:30 - 05.02.2024

Σάλος για τον Μέσι: Απειλές από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μετά την απουσία του Αργεντινού από το φιλικό (vids)

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι απαιτεί εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο φιλικό προετοιμασίας της Ίντερ Μαϊάμι, με την τοπική ομάδα.

Οι αγώνες θα είναι 11 εναντίον 11 και θα διαρκούν 70 λεπτά. Πότε και πού λοιπόν; Ο τόπος διεξαγωγής είναι ακόμη οριστικοποιημένος, σύμφωνα με την Daily Mail , αλλά έχουν ήδη γίνει συνομιλίες με «μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους του βορρά της Premier League». Οι προημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουνίου, με αμφότερους τους ημιτελικούς στις 8 Ιουνίου πριν από τον τελικό στις 11 Ιουνίου.