Σκαλόνι: «Ο Μέσι στο Μουντιάλ του 2026; Δεν θα εκπλαγώ»

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images/Ideal Images

Σκαλόνι: «Ο Μέσι στο Μουντιάλ του 2026; Δεν θα εκπλαγώ»

Κώστας Τόπας 15:34 - 27.01.2024

Ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει ακόμα πολλά να δώσει σωματικά. Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής ελπίζει να μπορέσει να καλέσει ξανά τον 36χρονο Αργεντινό αστέρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σε συνέντευξή του στη «Marca», ο Λιονέλ Σκαλόνι ρωτήθηκε για το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην εθνική Αργεντινής. Ο προπονητής της «Αλμπισελέστε», που αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής με τους Αργεντινούς στο Κατάρ, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του Μέσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι αμφίβολη. 

Ο 36χρονος Αργεντινός αστέρας πρόκειται ήδη να έχει ένα γεμάτο καλοκαίρι λόγω του τουρνουά Κόπα Αμέρικα, που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 10 Ιουνίου. Το τουρνουά ξεκινά στις 24 Ιουλίου. Ο Σκαλόνι υπολογίζει στον Μέσι στη μάχη για το Κόπα Αμέρικα. Είναι ακόμα δύσκολο γι 'αυτόν να φανταστεί ότι η εθνική ομάδα θα πρέπει ποτέ να συνεχίσει χωρίς τον θρύλο και τον επίσης σημαντικό, Άνχελ Ντι Μαρία.

 «Το να πεις αντίο σε αυτούς τους δύο θα πονέσει γιατί σήμαιναν τόσα πολλά για την Αργεντινή. Θα είναι πρόκληση να συνεχίσουμε χωρίς αυτούς, αλλά η ομάδα της Αργεντινής θα είναι πάντα δυνατή. Αυτό συνέβαινε και χωρίς τον Μαραντόνα», λέει ο Σκαλόνι.

Τα λόγια του οδηγούν στο ερώτημα αν ο Μέσι θα εξακολουθεί να είναι μέρος της «Αλμπισελέστε» το καλοκαίρι του 2026 . Τότε, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπήρξαν παίκτες που έπαιξαν σε αυτή την ηλικία και στην περίπτωσή του δεν θα εκπλαγώ. Είναι ακόμα μακριά. Όσον αφορά το φυσικό του επίπεδο, δεν έχω καμία αμφιβολία. Διανοητικά είναι διαφορετικό, εξαρτάται από το πώς νιώθει εκείνη τη στιγμή», κατέληξε ο Σκαλόνι.

Ο Μέσι έχει ακόμα συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊάμι μέχρι το τέλος του 2025. Εντάχθηκε στην ομάδα της Major League Soccer τον Ιούλιο του περασμένου έτους.