Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη: «Το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο»

Η μητέρα του Άλκη

i

Η μητέρα του Άλκη/©Intime

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη: «Το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο»

Sportal newsroom 12:24 - 05.05.2023

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού αντέδρασε όταν άκουσε τον έκτο κατηγορούμενο να αναφέρεται στις σπουδές μέσα από τη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκη και μιλώντας για τη δική του συμμετοχή ο 6ος από τους 12 κατηγορούμενους, αναφέρθηκε -ύστερα από ερώτηση της προέδρου- στις σπουδές του μέσα από τη φυλακή.

Δίκη Άλκη: «Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά», λέει ο 6ος κατηγορούμενος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11:07 - 05.05.2023

Δίκη Άλκη: «Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά», λέει ο 6ος κατηγορούμενος

Συνεχίζεται και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

«Είμαι προς το τέλος των σπουδών. Θέλω να πάρω το πτυχίο. Πέρασα 4 από τα 8 μαθήματα. Είναι βέβαια δύσκολο μέσα από τη φυλακή, αλλά συνεχίζω» ανέφερε. 

Τότε, η μητέρα του Άλκη αντέδρασε, λέγοντας: «Το δικό μου το παιδί δεν θα πάρει πτυχίο. Τις άφησε στη μέση (τις σπουδές)».

Νωρίτερα, ο 6ος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, ηλικίας 23 ετών ξεκίνησε την απολογία του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου για την παρουσία του στο συμβάν. 

«Εκείνη τη μέρα ήμουν έως το απόγευμα στη σχολή και μετά βγήκαμε με τον φίλο μου, έναν εκ των κατηγορουμένων. Άλλος κατηγορούμενος τον πήρε τηλέφωνο για να πάμε στον σύνδεσμο. Είχα ξαναπάει μια δυο φορές. Ήταν 23:30 η ώρα. Δεν κάτσαμε πολύ ώρα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι εκεί. Γνώριζα κάποιους, όχι όλους. Είχε και άλλα άτομα που δεν τα ήξερα. Εκεί μάθαμε ότι έγινε επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με Αρειανούς. Συζητιέται αν θα πάμε στη Χαριλάου και να βρούμε οπαδούς του Άρη. Κατάλαβα ότι θα τους κυνηγούσαμε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο. Δεν το σκέφτηκα καλά. Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.