Νίκος Παππάς: Για ποιον λόγο καταψηφίστηκε η υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ
i

© Intime

Νίκος Παππάς: Για ποιον λόγο καταψηφίστηκε η υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ

Sportal newsroom 19:09 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 04.08.2023

Ο Νίκος Παππάς δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας. Το παρασκήνιο της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταψηφίστηκε η επιλογή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα για τον δήμο της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμος της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 25 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της επιλογής Παππά, 14 υπέρ ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά για τον δήμο της Αθήνας είχε στηρίξει ανοιχτά ο Αλέξης Τσίπρας. «Ήρθε η ώρα να τελειώσει ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας στον Δήμο της Αθήνας. Η επιθυμία του διεθνούς καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά να ηγηθεί της προσπάθειας, μπορεί να φέρει το τρίποντο της αλλαγής. Και μάλιστα μπάζερ μπίτερ», είχε γράψει ο πρώην Πρωθυπουργός στο twitter.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου έφερε σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα αφού ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε. Τι ήταν αυτό, όμως, που οδήγησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόρριψη της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά;

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα απορρίφθηκε λόγω των όρων που είχε θέσει. Ο Νίκος Παππάς, είχε ζητήσει να έχει εκείνος την αποκλειστική ευθύνη της συγκρότησης του ψηφοδελτίου, το οποίο επιθυμούσε να είναι πέρα από τα στενά κομματικά όρια.

Ακόμη, ο πρώην μπασκετμπολίστας φέρεται να είχε ζητήσει να κατέβει στις εκλογές αυτόνομος και όχι με την «Ανοιχτή Πόλη», την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι όροι του Νίκου Παππά δεν έγιναν αποδεκτοί και η υποψηφιότητά του καταψηφίστηκε.

«Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον αυτό. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω», είχε σημειώσει ο Νίκος Παππάς για την εμπλοκή του στην πολιτική.

«Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη», συμπλήρωσε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού.