Ο Παπανικολάου στο Sportal: «Προσπάθησα να μεταπείσω τον Σλούκα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:01 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 03.09.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την Εθνική ομάδα, τις απουσίες των Σλούκα – Καλάθη, τον τίτλο του αρχηγού, αλλά και την υπερηφάνεια που νοιώθει κάθε φορά που φορά το εθνόσημο.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορείς να αποκαλέσεις τον απόλυτο στρατιώτη της Εθνικής, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Γαλανόλευκης για ακόμα ένα καλοκαίρι φόρεσε το εθνόσημο και είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας που γίνεται στην Επίσημη Αγαπημένη.

Το Sportal λοιπόν, στο πλαίσιο της media day της Εθνικής μας, μπόρεσε να ανακρίνει για λίγο τον Κώστα Παπανικολάου, με τον 33χρονο να έχει πολλά να πει μπροστά στην κάμερα του Χρήστου Πανάγου.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπερηφάνεια και τιμή. Η Εθνική δεν είναι ο Κώστας, ο Μιχάλης, ο Δημήτρης. Κάθε φορά έχεις ένα κομματάκι κάθε Έλληνα που σε ακολουθεί και πρέπει να τους κάνεις όσο πιο υπερήφανους. Η Εθνική είναι τιμή. Δεν σκέφτεται κάποιος το να μην είναι εδώ γιατί δεν έχει συμβόλαιο και μπορεί να χτυπήσει. Τιμάει αυτό πρώτα το ίδιο το παιδί που βρίσκεται εδώ», ήταν τα πρώτα του λόγια, πριν σταθεί στον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και πλέον στην Εθνική Ομάδα, Τόμας Ουόκαπ.

«Έχει έρθει με μεγάλη προσήλωση, ζήλο και θέληση και όπως όλοι, δίνει το μάξιμουμ της προσπάθειάς του», είπε.

Κώστας Παπανικολάου © Intime

Όσον αφορά τον στόχο που έχει η Εθνική μας ομάδα, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι αυτός είναι «μέσα από την προσπάθειά μας να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες για αυτό που θα παρουσιάσουμε. Για τις απουσίες, πρέπει να είναι ένα κίνητρο για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Ο ρόλος του αρχηγού πλέον μοιάζε να έχει συνδεθεί με τον ίδιο τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος όμως δεν στέκεται σε αυτό, καθώς, όπως τονίζει, μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα.

«Δεν μου κάνει αίσθηση. Δεν έχω ανάγκη να νοιώθω αρχηγός. Όλοι μαζί κερδίζουμε και χάνουμε. Είναι ομαδικό άθλημα. Δεν έχει σημασία ο τίτλος του καθενός», ανέφερε.

Τέλος, σταθήκαμε στις απουσίες. Ρωτήσαμε τον Κώστα Παπανικολάου εάν προσπάθησε να μεταπείσει τον Κώστα Σλούκα, με τον Αρχηγό της Εθνικής μας να μιλάει από καρδιάς, τόσο για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, όσο και για τον Νικ Καλάθη.

«Του έστειλα ένα μήνυμα να το ξανασκεφτεί, αλλά είναι σεβαστό. Και εκείνος και ο Νικ έχουν τιμήσει την Εθνική για αμέτρητα χρόνια. Μόνο με το δάχτυλο δεν μπορείς να τους δείξεις. Δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον να είναι εδώ εάν δεν είναι καλά. Το κορμί τους έλεγε πως χρειάζεται ξεκούραση. Καλύτερα να ξεκουραστούν ένα χρόνο και να είναι του χρόνου εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί για το καλύτερο».