Πόσες ψήφους πήρε ο Νίκος Παππάς στις Ευρωεκλογές του 2024;

Ο Νίκος Παππάς

i

© Intime

Πόσες ψήφους πήρε ο Νίκος Παππάς στις Ευρωεκλογές του 2024;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 08:47 - 10.06.2024

Μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο εξασφάλισε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις φετινές Ευρωεκλογές. Πόσες ψήφους πήρε ο πρώην μπασκετμπολίστας;

Στο 100 % έφτασε η καταμέτρηση των ψήφων για τις Ευρωεκλογές 2024, μέσα από τις οποίες ο Νίκος Παππάς εξελέγη βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρώην μπασκετμπολίστας ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατάφερε να εξασφαλίσει μία από τις έδρες που πήρε το κόμμα.

Ο πάλαι ποτέ άσος του Παναθηναϊκού, ήταν ανάμεσα στους δημοφιλέστερους υποψήφιους, όντας 10ος σε ψήφους ανάμεσα σε όλους τους ευρωβουλευτές. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς έλαβε συνολικά 126.171 ψήφους, με τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη και τον Νίκο Φαραντούρη να τον προσπερνούν.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής είναι αρκετά ενεργός στην πολιτική σκηνή. δημοσιοποίησε την σκέψη του να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου Αθηναίων κατά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο 2023. Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την υποστήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητά του.

Τελικά, στις 3 Αυγούστου 2023 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην στηρίξει τον καλαθοσφαιριστή (απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του με 25 ψήφους κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό) και έτσι δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Έθεσε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ.