Η δίκη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου 2024

Η δίκη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου 2024

Γιώργος Σακελλαρίου 22:23 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 18.03.2024

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για τον θάνατο του «βασιλιά του ποδοσφαίρου» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οκτώ είναι οι επαγγελματίες στον τομέα της υγείας που κατηγορούνται για το αδίκημα της «απλής ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενη πρόθεση», για τον θάνατο του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Κατηγορία, που αν επιβεβαιωθεί, προβλέπονται ποινές από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Ο νευροχειρουργός Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ βρίσκονται στην πιο δύσκοη θέση.

Η εξακρίβωση της αιτίας θανάτου του «βασιλιά του ποδοσφαίρου» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λοιπόν, μπαίνει στην τελική της ευθείας. Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια από τον θάνατό του, ανακοινώθηκε ότι η δίκη θα ξεκινήσει την Τρίτη, 4 Ιουνίου, στις 9:30 τοπική ώρα, στα δικαστήρια του Σαν Ισίντρο.

Αυτοί που εμπλέκονται είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλντο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ «Τσάρλι» Ντίαζ, η γιατρός της ελβετικής εταιρίας ασφάλισης Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, ο νοσοκόμος Μαριάνιο Αριέλ Περόνι, η νοσοκόμα Νταϊάνα Ζισέλα Μαντρίντ και ο γιατρός Πέδρο Πάμπλο ντι Σπάνια.

Η διαδικασία θα έχει περίπου 30 ακροάσεις, οι οποίες θα διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο. Εγκρίθηκε, μάλιστα, το αίτημα για επιθεώρηση του σπιτιού στο Τίγκρε, στο οποίο πέθανε ο Μαραντόνα και η προετοιμασία της αναπαράστασης από το προσωπικό του Πανεπιστημίου του Μπελγκράνο. Η αρχιτεκτονική σχολή θα παρέχει ακόμα και τα έπιπλα που είχε το σπίτι την ώρα του συμβάντος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, «οι παροχές της ιατρικής ομάδας ήταν ελλιπείς, απερίσκεπτες και αδιάφορες, κατά τη διάρκεια του «κατ’ οίκον περιορισμού». Γνώριζαν ότι ο Μαραντόνα θα μπορούσε να πεθάνει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

Να σημειωθεί ότι αν και πρόκειται για κατηγορία, με την οποία προβλέπονται πολλά χρόνια φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια, οι εισαγγελείς Λάουρα Κάρπα, Κόσμε Ιριμπάρεν και Πατρίτσιο Φερράρι, υπό τη διοίκηση του γενικού εισαγγελέα Γιον Μπρόιαντ, δεν ζήτησαν ποτέ τη σύλληψη των οκτώ κατηγορουμένων.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020 και η νεκροψία στο σώμα του πρώην αρχηγού και πρώην προπονητή της Αργεντινής, έδειξε ότι πέθανε από «οξύ πνευμονικό οίδημα και δευτερευόντως από την επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή στο Μεξικό το 1986 υπέφερε από προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ και είχε εισαχθεί σε κλινική στη Λα Πλάτα στις 2 Νοεμβρίου 2020, λόγω αναιμίας και αφυδάτωσης και μια μέρα αργότερα μεταφέρθηκε στην περιοχή Ολίβος του Μπουένος Άιρες, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Στις 11 Νοεμβρίου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετακόμισε σε σπίτι στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, όπου πέθανε στις 25 του ίδιου μήνα.