Ο 8ος κατηγορούμενος για τη δίκη του Άλκη: «Κοκκάλωσα, σκέφτηκα τι πάω να κάνω και γιατί;»
i

©intime

Ο 8ος κατηγορούμενος για τη δίκη του Άλκη: «Κοκκάλωσα, σκέφτηκα τι πάω να κάνω και γιατί;»

Sportal newsroom 16:48 - 05.05.2023

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε με τον όγδοο κατηγορούμενο να αναφέρει ότι όταν έφτασε στο σημείο, δεν ήξερε γιατί το έκανε αυτό, ενώ τονίζει ότι είχε κοκκαλώσει.

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε με την απολογία του 8ου κατηγορούμενου. Ο 20χρονος στην αρχή ζήτησε συγνώμη και απολογήθηκε για το κακό που προκάλεσε. 

«Εγώ πήγα να κυνηγήσω και να μαλώσω, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, εκείνη την στιγμή άλλαξα γνώμη και σκέφτηκα «που πάω; Τι πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;» και έπειτα κοκκάλωσα», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Έπειτα σχολίασε ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ ανήκει στον σύνδεσμο «Μακεδόνες». Την ημέρα του περιστατικού υποστήριξε ότι βρισκόταν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού για να δει τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας του με τον Ολυμπιακό

Έπειτα έστειλε μήνυμα στον έβδομο κατηγορούμενο για να έχει παρέα εκεί. «Κάποια στιγμή άκουσα από κάποιον για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία, όπως και συζητιόταν να πάμε στη Χαριλάου, όπου και όπως γνωρίζετε πήγαμε. Παρόλα αυτά, δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε οπαδικό περιστατικό».

Στη συνέχεια οι δώδεκα κατηγορούμενοι κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Χαριλάου και την ώρα που έφτασαν στην Οδό Πλαστήρα, κατέβηκαν από το cintroen μερικά άτομα και τότε ο όγδοος, αντιλήφθηκε την παρέα του Άλκη. 

«Εμείς από το δεύτερο όχημα, παραμείναμε στο αυτοκίνητο και περιμένουμε τους δικούς μας να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για οπαδούς του Άρη. Τότε, ξεκίνησε η συμπλοκή, και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Εγώ έφτασα στην μπροστινή πλευρά του, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο όχημα. Ναι, πήγαμε να μαλώσουμε, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, άλλαξα γνώμη και έλεγα «που πάω; Τι θα πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;» και μετά κοκκάλωσα». 

Ο κατηγορούμενος, όπως ανέφερε, είχε την εικόνα ότι αυτοί που βρίσκονταν στο σημείο απλά τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, τίποτα άλλο. 

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ποιος. Είχα δει μόνο τον πέμπτο κατηγορούμενο και ήταν και αυτός κοκκαλωμένος. Δεν έκατσα αρκετό χρονικό διάστημα έξω από το αυτοκίνητο. Όταν επιστρέψαμε στα οχήματα, κάποιος μου είπε ότι κάτι συνέβη, και ότι είδε αίματα. Δεν ρώτησα περισσότερα γιατί αγχώθηκα, οπότε γυρίσαμε στον σύνδεσμο και πήρα την μηχανή μου και γύρισα σπίτι», ανέφερε. 

Μάλιστα σχολίασε ότι το ίδιο βράδυ έμαθε τι έγινε πραγματικά στην επίθεση και όπως υποστήριξε, «μου κόπηκαν τα πόδια για την τραγική κατάληξη. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν κοιμήθηκα, έφυγα από το σπίτι για να μην καταλάβει τίποτα η γιαγιά μου και πήγα σε έναν φίλο μου. Δύο μέρες πριν με συλλάβουν, κατάφερα να της το πω, αλλά δεν μπορούσα να την βλέπω έτσι. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω». Η δική διακόπηκε για τη Δευτέρα.