Προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Ελληνική Αστυνομία

i

© Intime

Προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Sportal newsroom 09:59 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 18.08.2023

Τις δικές της προτάσεις για το φαινόμενο της οπαδικής βίας κατέθεσε η ελληνική αστυνομία, σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της βίας και τη λειτουργία που θα έχουν οι λέσχες οπαδών, έχουν φέρει ένα ντόμινο εξελίξεων.

Την Πέμπτη (17/08) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με παρόντες τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας τάξης Μάνο Λογοθέτη. Μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μαυρόπουλος εξέθεσε στον Γενικό Γραμματέα, τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία.

Κύριο ζήτημα στη συνομιλία, ήταν ο ακριβής ρόλος που θα έχει η αστυνομία στην εφαρμογή των μέτρων και άπαντες κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους επί του θέματος.

Τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, εξέφρασαν τις απόψεις τους ως προς το περιεχόμενο του καινούριου νομοθετικού πλαισίου, κυρίως για το πρακτικό ζήτημα, δηλαδή τι ενέργειες θα χρειαστεί να κάνουν και κάτω από ποιες συνθήκες. Στο τραπέζι των συζητήσεων, υπήρχαν και τα μέσα που θα έχουν στη διάθεση τους για την εφαρμογή των μέτρων, κατά κύριο λόγο όσον αφορά τους ελέγχους στα γήπεδα και στις λέσχες οπαδών.

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από το Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Μάνο Λογοθέτη, συμμετείχαν, οι Γενικοί Διευθυντές Τάξης και Ασφάλειας, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους και οι Γενικοί Διευθυντές των περιφερειακών διοικήσεων, στις οποίες εδρεύουν ορισμένες μεγάλες ΠΑΕ και μερικοί ακόμα παράγοντες.