Προχωράει το ειδικό app για την είσοδο στο γήπεδο!

Προχωράει το ειδικό app για την είσοδο στο γήπεδο!

Sportal newsroom 09:49 - 16.12.2023

Σ’ εξέλιξη είναι η διαδικασία για την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να συνεχιστούν και ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της για να αντιμετωπίσει την οπαδική βία, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι σαφές ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σ’ ένα σημείο όπου χρειαζόμασταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οπαδική βία, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι ακόμη σαφές ότι τα μέτρα τα οποία είχαμε πάρει προφανώς δεν ήταν αρκετά κι από κει και πέρα η ορθότητα των μέτρων μας θα κριθεί στην πορεία, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς το πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου έχει αναλάβει να προωθήσει άμεσα την εφαρμογή (app) που θα πρέπει να κατεβάσουμε στο κινητό μας, αν θέλουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο.

Το εισιτήριο θα είναι ηλεκτρονικό και μόνο. Θα έρχεται στο κινητό μας σε ειδική εφαρμογή που θα είναι «κλειδωμένη» στον προσωπικό μας αριθμό τηλεφώνου.

Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται με αυστηρή ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Θα τοποθετείς την οθόνη του κινητού στον αναγνώστη του τουρνικέ (ειδικό μηχάνημα στην είσοδο), όπως συμβαίνει αντίστοιχα στο αεροδρόμιο στον έλεγχο διαβατηρίου.

«Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αυτό στο οποίο δεσμεύτηκε είναι να βρει μία λύση η οποία δε θα απαιτεί την ύπαρξη αστυνομίας στα γήπεδα. Πάμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή που θα κλειδώνει πάνω στα κινητά των πολιτών χωρίς αυτή να μεταβιβάζεται.

Φυσικά αν κάποιος μεταβιβάσει το κινητό του, δώσει το κινητό του, θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες στους ελέγχους που θα γίνονται μετά» δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου.

Με αυτό το μέτρο δεν θα απαιτείται η παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Παράλληλα, οι διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση βάζουν τέλος στις «τυφλές κάμερες των γηπέδων που αντί για τα επεισόδια, έδειχναν… ουρανό.

Απίθανο: Έκαναν πλιάτσικο σε σκάφη και έκλεψαν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες - Σύνδεση με τα επεισόδια στου Ρέντη ψάχνουν οι Αρχές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:32 - 15.12.2023

Απίθανο: Έκαναν πλιάτσικο σε σκάφη και έκλεψαν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες - Σύνδεση με τα επεισόδια στου Ρέντη ψάχνουν οι Αρχές

Τη σύνδεση μεταξύ χούλιγκανς και κλοπών ναυτικών φωτοβολίδων που πραγματοποιήθηκαν σε σκάφη εξετάζουν οι αρχές, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη.

Γίνεται υποχρεωτική η τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα καταγράφουν τα πάντα στις εξέδρες.

Θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από τον αγώνα αλλά και μία ώρα πριν από την έναρξη του από εξειδικευμένους αστυνομικούς.

Αν όλα λειτουργούν σωστά, ο αστυνομικός ενημερώνει τον διαιτητή και μόνο τότε αυτός ξεκινάει τον αγώνα, όταν δηλαδή ο διαιτητής πει το… «καλώς έχειν».

Πηγή: Newsit