Απίθανο: Έκαναν πλιάτσικο σε σκάφη και έκλεψαν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες - Σύνδεση με τα επεισόδια στου Ρέντη ψάχνουν οι Αρχές

Φωτοβολίδες

i

© Intime

Απίθανο: Έκαναν πλιάτσικο σε σκάφη και έκλεψαν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες - Σύνδεση με τα επεισόδια στου Ρέντη ψάχνουν οι Αρχές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:32 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 15.12.2023

Τη σύνδεση μεταξύ χούλιγκανς και κλοπών ναυτικών φωτοβολίδων που πραγματοποιήθηκαν σε σκάφη εξετάζουν οι αρχές, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη.

Το τελευταία διάστημα αρκετά σκάφη που σταθμεύουν σε μαρίνες δέχθηκαν κλοπές, με το αντικείμενο που εξαφάνιζαν οι δράστες να είναι οι ναυτικές φωτοβολίδες. Τώρα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτές οι επιθέσεις να σχετίζονται με τα επεισόδια στου Ρέντη, αφού πέραν των πυρσών δεν απουσίαζε τίποτα άλλο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το MEGA και η εκπομπή Live News, τα χτυπήματα σημειώθηκαν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν τα επεισόδια στο «Μελίνα Μερκούρη». Μάλιστα, οι δράστες έκαναν τις επιθέσεις μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν η μαρίνα «Δ» στις Τζιτζιφιές ήταν άδεια από κόσμο και οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στα σπίτια τους. 

Οι εγκληματίες πήραν τα σκάφη που ήταν αραγμένα στη μαρίνα με τη σειρά και όπως λένε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, έψαξαν, βρήκαν και πήραν τις ναυτικές φωτοβολίδες που υπήρχαν μέσα σε ντουλάπια, για λόγους ασφαλείας. Στο πλιάτσικο, δε, οι δράστες έκαναν άνω - κάτω το σκάφος, όμως δεν έπαιρναν τίποτα άλλο - όπως για παράδειγμα πολύτιμα αντικείμενα - παρά μόνο τους πυρσούς.

Μητσοτάκης για το κλείσιμο των θυρών: «Είναι σαφές ότι τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:09 - 15.12.2023

Μητσοτάκης για το κλείσιμο των θυρών: «Είναι σαφές ότι τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε για το κλείσιμο των θυρών και ανέφερε ότι τα μέτρα που είχε πάρει η Κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά.

Όπως αναφέρουν τα θύματα, η συγκεκριμένη μαρίνα δεν επιτηρείται από κάμερες ασφαλείας , ενώ τα σκάφη τους, χωρίς ναυτικές φωτοβολίδες, «Πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας», τόνισε στο MEGA ιδιοκτήτης σκάφους.