Πρωθυπουργός Κροατίας για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Τους συνιστούμε να μην μπλέξουν ξανά σε τέτοιες περιπτώσεις»

Μητσοτάκης - Πλένκοβιτς

i

© Intime

Πρωθυπουργός Κροατίας για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Τους συνιστούμε να μην μπλέξουν ξανά σε τέτοιες περιπτώσεις»

Δημήτρης Χούπης 17:29 - 22.12.2023

Δηλώσεις για την αποφυλάκιση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος τους συνέτισε να μην μπλέξουν ξανά σε παρόμοιες καταστάσεις

Δηλώσεις σχετικά με την αποφυλάκιση των 105 οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, έκανε ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Συγκεκριμένα συνέτισε τους οπαδούς να μην μπλέξουν ξανά σε τέτοια κατάσταση, ενώ τόνισε ότι είχε έντονο πολιτικό διάλογο με την ελληνική Κυβέρνηση. «Τους συνιστούμε να μην μπλέξουν ξανά σε τέτοιες περιπέτειες. Όπως κάνουμε πάντα για όλους τους πολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, τους παρείχαμε προστασία και νομική βοήθεια μέσω τη πρεσβείας μας. Είχαμε έναν έντονο πολιτικό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους Υπουργούς», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις αποφυλάκισης των 105 κατηγορούμενων έγιναν δεκτές από τις δικαστικές αρχές. Ο λόγος γίνεται για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν αλβανικής καταγωγής. Στους Κροάτες οπαδούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγυοδοσίας από 1000 μέχρι 2000 ευρώ και της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για την παρακολούθηση αγώνων. 

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λεωφόρο-Προανήγγειλε μηνύσεις ο Κούγιας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:32 - 22.12.2023

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λεωφόρο-Προανήγγειλε μηνύσεις ο Κούγιας

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λεωφόρο, στον οποίο είχε ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Κούγιας προέβη σε δηλώσεις προμηνύοντας μηνύσεις.

Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί έναν Έλληνα δήλωσε: «Σήμερα, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και της τακτικής Ανακρίτριας που διενεργεί την ανάκριση για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, αποφυλακίστηκε ο εντολέας μου Ι.Τ., ιδιόκτητης επιχείρησης εστίασης πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού από την μελέτη όλων των αντικειμενικών στοιχείων (αποτυπώματα, στοιχεία DNA, βίντεο, φωτογραφίες) δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή του στα κακουργήματα, για τα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη».