Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον φίλαθλο του που βρισκόταν στο μοιραίο Canadair

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον φίλαθλο του που βρισκόταν στο μοιραίο Canadair

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:19 - 25.07.2023

Φίλαθλος του ΠΑΟΚ ήταν ο Περικλής Στεφανίδης, ένας από τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο Canadair που έπεσε στην Κάρυστο.

Το μεσημέρι της Τρίτης δύο άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους στην Κάρυστο, καθώς πετούσαν το μοιραίο Canadair που έπεσε ενώ βρισκόταν στην περιοχή για να σβήσει τις φωτιές. Ο κυβερνήτης, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μπουλάς, 34 ετών, και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών, πέθαναν ενώ προσπαθούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυροσβεστικής. 

Ο δεύτερος ήταν φίλαθλος του ΠΑΟΚ και το τμήμα του Ερασιτέχνη έσπευσε να τον αποχαιρετήσει με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν ότι: «Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ, εκφράζει την απέραντη θλίψη της για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους, Περικλή Στεφανίδη και Χρήστο Μουλά. Ο Περικλής Στεφανίδης θα είναι πλέον μέλος του ΣΦ ΠΑΟΚ Παραδείσου, καθώς η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ τον συντρόφευε συνέχεια. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Πως έγινε το ατύχημα

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αεροσκάφος τύπου Canadair που επέβαιναν οι δύο άτυχοι άνδρες, απογειώθηκε λίγο πριν τις 12:00 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Προορισμός του η Κάρυστος στην οποία υπήρχε (και υπάρχει) μεγάλη φωτιά, με σκοπό να πραγματοποιήσει ρίψεις στο σημείο.

Νεκροί οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair (vid)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19:29 - 25.07.2023

Νεκροί οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair (vid)

Νεκροί είναι οι πιλότοι του μοιραίου Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά που έπληττε την Κάρυστο. Το νήμα της ζωής κόπηκε και για τους δύο αρκετά νωρίς, αφού αφενός ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς ήταν 34 ετών και αφετέρου ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, ήταν 27.

Γύρω στις 15:00 ώρα όμως το αεροπλάνο κατέπεσε σε ρεματιά, στην περιοχή Πλατανιστός, αφού πρώτα το ένα από τα φτερά βρήκε σε δέντρο. Από την απώλεια στήριξης το αεροσκάφος πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Μάλιστα, το συγκλονιστικό ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ στο δελτίο της.