ΣΤΑΣΥ για το οπαδικό επεισόδιο στο Μετρό: «Δεν ήταν καπνογόνα αλλά πυροσβεστήρες»
i

©Intime

ΣΤΑΣΥ για το οπαδικό επεισόδιο στο Μετρό: «Δεν ήταν καπνογόνα αλλά πυροσβεστήρες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:16 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 15.12.2023

Η «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε» (ΣΤΑΣΥ) τοποθετήθηκε σχετικά με το οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/12) σε συρμό του Μετρό.

To νέο περιστατικό οπαδικής βίας, μετά τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό όταν κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνο μέσα σε συρμό και άρχισαν να φωνάζουν «Όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα». 

Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στον τελευταίο συρμό και όταν ξεκίνησε πέταξαν το καπνογόνο μέσα. Μόλις το τρένο σταμάτησε οι άγνωστοι κατέβηκαν στον αμέσως επόμενο σταθμό, όπου έριξαν κι εκεί δεύτερο καπνογόνο στην αποβάθρα. Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΣΤΑΣΥ πήρε θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό, διαψεύδοντας τη χρήση καπνογόνων και τονίζοντας πως δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων. 

Αναλυτικά τι αναφέρει η ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ: 

«Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12 διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Μοναστηράκι» ομάδα 5-10 ατόμων, μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων. 

Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού. Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων. 

Διευκρινίζεται επίσης, πως δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ».