Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του αστυνομικού από τα επεισόδια στο Ρέντη
i

© Intime

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του αστυνομικού από τα επεισόδια στο Ρέντη

Sportal newsroom 20:01 - 27.12.2023

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην ΕΛ. ΑΣ μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού από τα επεισόδια στο Ρέντη.

Τριήμερο πένθος στην ελληνική αστυνομία κήρυξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού από τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη. Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε στις 27 Δεκεμβρίου μετά από 20ήμερη «μάχη» στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού κρατικού Νίκαιας.

Ο 31χρονος αστυνομικός είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα, που εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ. Ο άνδρας έδινε μάχη για τα κρατηθεί στη ζωή, ενώ πριν λίγες ημέρες οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του.

«Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην ΕΛ. ΑΣ μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού από τα επεισόδια στο Ρέντη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Βρούτσης: «Ο θάνατος του ήρωα αστυνομικού μας συγκλονίζει»

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18:49 - 27.12.2023

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια του Ρέντη.

Τα συλλυπητήρια του για τον ένστολο, Γιώργο Λυγγερίδη, που εξέπνευσε λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια του Ρέντη, εξέφρασε ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Ο ίδιος μέσω Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Κορυφώνουμε τη μάχη ενάντια στη βία χωρίς καμία έκπτωση».

«Μία ακόμα τραγική απώλεια στον βωμό του χουλιγκανισμού που πλήττει την κοινωνία και δηλητηριάζει τον αθλητισμό. Ο θάνατος του ήρωα αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μας συγκλονίζει. Κορυφώνουμε τη μάχη ενάντια στη βία χωρίς καμία έκπτωση. Συλλυπητήρια στους οικείους του», τόνισε ο κ. Βρούτσης στην ανάρτησή του.