Βρούτσης για τους συνδέσμους: «Θα παίρνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης»

Θύρα 7

i

© Intime

Βρούτσης για τους συνδέσμους: «Θα παίρνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης»

Δημήτρης Χούπης 13:39 - 20.12.2023

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, έκανε λόγο για τη λειτουργία των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών από εδώ και πέρα.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μεταξύ άλλων μίλησε για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση και το τι θα ισχύσει για τος συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών.

Ο Γιάννης Βρούτσης λοιπόν αναφέρθηκε στην προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει την οπαδική βία, ενώ τόνισε πως η πολιτεία ετοιμάζει σκληρά μέτρα για τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους. Αργότερα, μιλώντας για τους συνδέσμους σχολίασε πως από εδώ και πέρα θα λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ακούστε τι θα φέρουμε στις λέσχες. Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και εκδρομές στο εξωτερικό και κοινωνικό έργο. Θα εκλέγονται διοικητικά συμβούλια. Άρα οι λέσχες θα έχουν εκπροσώπους. Αυτοί οι εκπρόσωποι θα κάθονται στο τραπέζι με τον Υπουργό Αθλητισμού. Θα δείτε τον σύνδεσμο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρη να κάθονται στο τραπέζι μαζί μου και να συζητάμε. Θα βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον της βίας, θα παίρνουν πρωτοβουλίες εναντίον της βίας, θα βγάζουν ανακοινώσεις για την προάσπιση του αθλήματος. Επίσης, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης».

Τέλος ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού φάνηκε αισιόδοξος για τη βελτίωση της εικόνας που υπάρχει στον αθλητισμό, αφού ο νόμος θα μείνει αμείλικτος κάτι που συμβαίνει στα ευρωπαϊκά πρότυπα.