Έτοιμος να κάνει ρεκόρ αγωνιζόμενος σε 4η διαφορετική κατηγορία κιλών ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ
i

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ/ © Screenshot, via Twitter

Έτοιμος να κάνει ρεκόρ αγωνιζόμενος σε 4η διαφορετική κατηγορία κιλών ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Πάνος Μαλακτάρης • 17:58 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Έχοντας ήδη διαγωνιστεί σε 3 κατηγορίες στην καριέρα του στο UFC, o Ιρλανδός αστέρας ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα ένα κατόρθωμα στο πλούσιο παλμαρέ του

Δεν είναι πολλοί οι αθλητές που έχουν καταφέρει να αγωνιστούν σε 4 διαφορετικές κατηγορίες κιλών σε ολόκληρη την ιστορία του UFC. Για να είμαστε πιο ακριβείς, μόνο δύο, ο Κένι Φλοριάν και ο Ντιέγκο Σάντσεζ. Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ ωστόσο έχει βάλει σκοπό να προσθέσει το όνομά του στη σχετική λίστα λίαν συντόμως. 

Ο Τάισον Φιούρι δηλώνει πως δεν βλέπει να γίνεται ποτέ ο πολυαναμενόμενος αγώνας του κόντρα στον Άντονι Τζόσουα

Ο Τάισον Φιούρι δηλώνει πως δεν βλέπει να γίνεται ποτέ ο πολυαναμενόμενος αγώνας του κόντρα στον Άντονι Τζόσουα

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών έχει φτάσει 2 φορές μια ανάσα από το να έρθει αντιμέτωπος με τον Τζόσουα, ωστόσο πλέον πιστεύει πως η μεγάλη αυτή αναμέτρηση δε θα μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά

Έχοντας ήδη στο παρελθόν λάβει μέρος στις κατηγορίες featherweight (61-66 κιλά), lightweight (66-70 κιλά) και welterweight (70-77 κιλά), τώρα θέλει να «κατέβει» και στην middleweight (77-84 κιλά). «Σκοπεύω να κάνω μια δοκιμή και στη middleweight κατηγορία κάποια στιγμή, 100%. Θα είμαι μεγάλος σαν ψυγείο αλλά ταυτόχρονα και καυτός σα φούρνος. Θα είναι ζόρικα, οι γύροι εναντίον αυτών των τύπων είναι όμως ανανεωτικοί για εμένα (στις προπονήσεις). Έχω ήδη βάλει απίστευτη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά. 

Ο ως συνήθως καθόλου φειδωλός στα λόγια Ιρλανδός δεν σταμάτησε ασφαλώς εκεί, συμπληρώνοντας: «Θα πρέπει να μου το αναγνωρίσει ο κόσμος, δεν έχω πετύχει όσα πέτυχα τυχαία. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για όλα αυτά. Αδιανόητα πολύ». Ο-middleweight-Κέλβιν Γκάστελουμ δεν έδειξε να συμμερίζεται ιδιαίτερα όσα δηλώνει ο Κόνορ, σχολιάζοντας σχετικά: «Υπάρχει χώρος μόνο για 1 'ψυγείο' στην κατηγορία, ο Κόνορ πιο πολύ σαν σάκος του μποξ θα μοιάζει για εμάς»

Η επικείμενη επιστροφή του «notorious» αναμένεται μάλλον προς το καλοκαίρι του 2023, με τον ίδιο να δηλώνει με το χαρακτηριστικό του στυλ: «Τους έχω νικήσει όλους πολλές φορές, άστους να λένε ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό για εμένα. Βλέπω τύπους σαν τον Γκάστελουμ, είμαι ήδη σωματικά μεγαλύτερος από αυτόν, και αυτός αγωνίζεται ήδη ως middleweight»

Αν μη τι άλλο, η επιστροφή του Κόνορ στο «οκτάγωνο» μόνο απαρατήρητη δε θα περάσει. Με τα καλά και τα στραβά του, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί έναν μεγάλο «crowd pleaser» μαγνητίζοντας τους θεατές όπου κι αν αγωνίζεται.