Ο Τάισον Φιούρι δηλώνει πως δεν βλέπει να γίνεται ποτέ ο πολυαναμενόμενος αγώνας του κόντρα στον Άντονι Τζόσουα
i

Ο Τάισον Φιούρι/ © Screenshot, via Twitter

Ο Τάισον Φιούρι δηλώνει πως δεν βλέπει να γίνεται ποτέ ο πολυαναμενόμενος αγώνας του κόντρα στον Άντονι Τζόσουα

Πάνος Μαλακτάρης • 16:04 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών έχει φτάσει 2 φορές μια ανάσα από το να έρθει αντιμέτωπος με τον Τζόσουα, ωστόσο πλέον πιστεύει πως η μεγάλη αυτή αναμέτρηση δε θα μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά

Είναι πάρα πολλοί οι ανά τον κόσμο φίλοι της πυγμαχίας που πιστεύουν πως μια αναμέτρηση του «gypsy king» με τον «AJ» θα ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε να αναμένουμε σε επίπεδο heavyweight, για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία. Μια «μάχη» που έφτασε τόσο κοντά να γίνει στο πρόσφατο παρελθόν όχι μία, αλλά δύο φορές. 

Σχεδόν κλεισμένη η μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών μεταξύ Φιούρι και Ούσικ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ

19:45 - 08.12.2022

Σχεδόν κλεισμένη η μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών μεταξύ Φιούρι και Ούσικ

Ο μάνατζερ του Ουκρανού δήλωσε πως η συμφωνία για το μεγάλο ματς είναι «σχεδόν κλεισμένη», ξεσηκώνοντας τους απανταχού φαν της πυγμαχίας που πιστεύουν πως ο Ούσικ μπορεί όντως να βάλει δύσκολα στον «Gypsy King»

Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο του 2021 όταν ήταν σχεδόν όλα έτοιμα και συμφωνημένα για μια αναμέτρηση στη Σαουδική Αραβία. Τότε οι δυο τους ήταν κάτοχοι όλων των διαθέσιμων ζωνών, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα ο Φιούρι αντιμετώπισε τον Ντιόντεϊ Γουάιλντερ σε μια τριλογία αγώνων, ενώ στο ενδιάμεσο ο Τζόσουα έχασε τις δικές του ζώνες με αποτέλεσμα την ακύρωση του αγώνα. 

Στη συνέχεια υπήρξαν συζητήσεις τους τελευταίους μήνες με σκοπό να αντιμετωπίσει ο AJ τον Φιούρι για να του «κλέψει« τον τίτλο του WBC. Και σε αυτή την περίπτωση είχαν όλα συμφωνηθεί και είχαμε φτάσει στην ανταλλαγή συμβολαίων ανάμεσα στις 2 πλευρές (σχετικά με ειδικούς όρους κλπ, ως είθισται), ωστόσο προέκυψαν θέματα με τις χορηγίες και φτάσαμε πάλι σε ματαίωση. 

«Πλέον δε νομίζω ότι θα γίνει», είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φιούρι. «Αν ήταν να πραγματοποιηθεί, αυτό θα είχε κανονικά γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν τελικά ο Κισόρα ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και στάθηκε απέναντί μου στο ρινγκ. Σας εγγυώμαι πλέον πως δεν πρόκειται να γίνει, δεν θα δείτε αυτή τη μάχη 100%, όπως δεν είδαμε ποτέ τις αναμετρήσεις του Καρλ Φροχ με τον Καλζάγκι και του Χάτον με τον Ουίτερ»

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Θα αντιμετωπίσω πάλι αυτόν που τον νίκησε 2 φορές (σ.σ. τον Ούσικ) και θα τον βγάλω νοκ-άουτ. Να δω τι θα λένε για μένα τότε». Το μόνο σίγουρο είναι πως μια μάχη Φιούρι-Τζόσουα θα είχε όπως και να το κάνουμε άλλη αίγλη, ανάμεσα στους δύο πιο δημοφιλείς Βρετανούς πυγμάχους εδώ και χρόνια. Ας περιμένουμε, ίσως έχουμε ξανά ανατροπή στην όλη εξέλιξη.