Σχεδόν κλεισμένη η μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών μεταξύ Φιούρι και Ούσικ
i

Φιούρι-Ούσικ/ © Twitter

Σχεδόν κλεισμένη η μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών μεταξύ Φιούρι και Ούσικ

Πάνος Μαλακτάρης • 19:45 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο μάνατζερ του Ουκρανού δήλωσε πως η συμφωνία για το μεγάλο ματς είναι «σχεδόν κλεισμένη», ξεσηκώνοντας τους απανταχού φαν της πυγμαχίας που πιστεύουν πως ο Ούσικ μπορεί όντως να βάλει δύσκολα στον «Gypsy King»

Η πρόσφατη αναμέτρηση (3/12) του Τάισον Φιόυρι με τον Ντέρεκ Τσισόρα κράτησε 10 γύρους. Δέκα αρκετά βασανιστικούς η αλήθεια είναι γύρους για τον 38χρονο Τσισόρα, ο οποίος μόνο στην αρχή εμφανίστηκε ανταγωνιστικός. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Φιούρι, μέχρι που ο διαιτητής έκρινε πως ο αγώνας εξελισσόταν σε μονόλογο χτυπημάτων και αποφάσισε να «λυτρώσει» τρόπον τινά τον Τσισόρα. 

Ο Ολεκσάντρ Ούσικ βρισκόταν στο γήπεδο της Τότεναμ όπου έγινε ο αγώνας και με τη λήξη του βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Φιούρι ο οποίος-ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και για λόγους μάρκετινγκ-τον προ(σ)κάλεσε από μικροφώνου να ανέβει στο ρινγκ όπου και τα είπανε σε σχετικά έντονο τόνο. 

Ο μάνατζέρ του,  Ελγκίς Κλίμας, τώρα δηλώνει πως οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει και πρόβλεψη, αναφέροντας σχετικά πως είμαστε κοντά σε συμφωνία στο να λάβει χώρα η αναμέτρηση στην Σαουδική Αραβία, ίσως και προς τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2023. 

Ο μάνατζερ του Φιούρι δήλωσε από τη μεριά του πως «δεν υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια στο να γίνει αυτός ο αγώνας», για να προσθέσει και ο ίδιος ο αθλητής του πως «Νομίζω πως το θέλει κι εκείνος (ο Ούσικ). Δείχνει να το θέλει. Πιστεύω πως δεν έχει γεννηθεί ο άνθρωπος που να μπορέσει να με αμφισβητήσει στην εποχή μου, ωστόσο δεν μπορείς ποτέ να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο». 

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Ούσικ ήταν τον Αύγουστο του 2022 απέναντι στον Άντονι Τζόσουα, ένα ματς που κέρδισε με ομόφωνη απόφαση των κριτών ο Ουκρανός πυγμάχος.