Ξιφομάχος από την Ουκρανία αρνήθηκε να δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλό της και αποβλήθηκε

Ξιφομάχος από την Ουκρανία αρνήθηκε να δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλό της και αποβλήθηκε

Η Όλγκα Χάρλαν από την Ουκρανία δεν έδωσε το χέρι της στη Ρωσίδα Άννα Σμίρνοβα και αποκλείστηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η συνάντηση της Όλγκα Χάρλαν με την Άννα Σμίρνοβα στο πρώτο γύρο της σπάθης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ήταν δεδομένο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις. Η αναμέτρηση μία αθλήτριας από την Ουκρανία κόντρα σε μία αθλήτρια από τη Ρωσία πάντα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά την εισβολή των Ρώσων τον Φεβρουάριο του 2022.

Η παγκόσμια ομοσπονδία της ξιφασκίας επέτρεψε στους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρωσίας να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Επρόκειτο για μία απόφαση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Όλγκα Χάρλαν δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στη Ρωσίδα αντίπαλό της.

Η Χάρλαν πήρε τη νίκη με 15-7 αλλά μετά το τέλος του αγώνα αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην αντίπαλό της. Αντίθετα, προέταξε το ξίφος της διατηρώντας μία απόσταση μεταξύ των δύο αθλητριών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ένας αγώνας δεν θεωρείται ολοκληρωμένος αν οι δύο αθλήτριες δεν δώσουν τα χέρια.

Το πρόγραμμα καθυστέρησε για 50 περίπου λεπτά με τους κριτές να αποβάλουν την αθλήτρια από την Ουκρανία. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι η Ρωσίδα που ηττήθηκε δεν πήρε τη θέση της.

Το θέμα σχολίασε ο υπουργός αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτζέιτ λέγοντας: «Είμαι περήφανος για εσένα. Η κίνησή σου είναι παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αγάπης για την Ουκρανία. Η νίκη για τη χώρα και για εσένα έρχεται σύντομα».

Tags: