Εξασφάλισαν μετάλλιο Γκουντούρα και Γεωργιάδου
i

© Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας

Εξασφάλισαν μετάλλιο Γκουντούρα και Γεωργιάδου

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:09 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 10.11.2023

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου θα ανέβουν στο βάθρο στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης στο Αλγέρι.

Άλλη μία εξαιρετική παρουσία είχαν σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου. Οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι εξασφάλισαν μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης που γίνεται στο Αλγέρι.

Η Δώρα Γκουντούρα ξεκίνησε τους αγώνες της με νίκη επί της Βουλγάρας Νεϊκοβα με 15-9 και ακολούθησαν οι προκρίσεις επί της Λεμπάς (Γαλλία) με 15-5 και της Τσάμπερλεϊν (ΗΠΑ) 15-6, για να μπει στην 8αδα.

Εκεί αντίπαλός της ήταν η Μαρτίνα Κρίσιο από την Ιταλία, την οποία και κέρδισε με 15-13 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και να εξασφαλίσει ένα ακόμη μετάλλιο. Εκεί αντίπαλός της θα είναι η Ουγγαρέζα Σάρα Μπαλζέρ.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου νίκησε στη φάση των «64» την Λόλα Πόσικ από τις ΗΠΑ με 15-8, στον επόμενο γύρο την Ελοίσα Πασάρο από την Ιταλία με 15-10, και την Ιοάνα Ιλίεβα από την Βουλγαρία με 15-11, φτάνοντας στα προημιτελικά.

Αντίπαλός της στο κρίσιμο ματς ήταν η Γαλλίδα Μανόν Απιτί Μπρουνέ, την οποία και κέρδισε με 15-11, για να βρεθεί στα ημιτελικά και δεδομένα στο βάθρο. Αντίπαλός της στον ημιτελικό η Ουκρανή Ολγα Κάρλαν.

Δεν αποκλείεται οι δύο Ελληνίδες να συναντηθούν στον τελικό. Ανάλογα με την έκβαση των αγώνων, είναι πιθανό στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης να βρεθεί για πρώτη φορά μία Ελληνίδα αθλήτρια.