Χάλκινο μετάλλιο για Γκουντούρα, Γεωργιάδου
i

© Ελληνική ομοσπονδία Ξιφασκίας

Χάλκινο μετάλλιο για Γκουντούρα, Γεωργιάδου

Sportal newsroom 19:49 - 10.11.2023

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης στο Αλγέρι ανέβηκαν η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου.

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία σημείωσαν η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου. Οι δύο τενίστριες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης στο Αλγέρι.

Η Δώρα Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-10 από τη Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ στα ημιτελικά και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Ελληνίδα ξιφομάχος ξεκίνησε τους αγώνες της με νίκη επί της Βουλγάρας Νεϊκοβα με 15-9 και ακολούθησαν οι προκρίσεις επί της Λεμπάς (Γαλλία) με 15-5 και της Τσάμπερλεϊν (ΗΠΑ) 15-6, αγώνας που της εξασφάλισε τη θέση της στην οκτάδα.

Εκεί αντίπαλός της ήταν η Μαρτίνα Κρίσιο από την Ιταλία, την οποία και κέρδισε με 15-13 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και να εξασφαλίσει ένα ακόμη μετάλλιο.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου ηττήθηκε με 15-12 από την Ουκρανή Όλγκα Καρλάν στον δικό της ημιτελικό. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού νίκησε στη φάση των «64» την Λόλα Πόσικ από τις ΗΠΑ με 15-8, στον επόμενο γύρο την Ελόισα Πασάρο από την Ιταλία με 15-10, και την Ιοάνα Ιλίεβα από την Βουλγαρία με 15-11, φτάνοντας στα προημιτελικά.

Δεν ήταν μόνο με την Μπασκόνια: Τα 6+1 «μπλακάουτ» του Ολυμπιακού (vids)
EUROLEAGUE

19:09 - 10.11.2023

Δεν ήταν μόνο με την Μπασκόνια: Τα 6+1 «μπλακάουτ» του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από το κάκιστο δεύτερο δεκάλεπτό του απέναντι στην Μπασκόνια, το οποίο όμως δεν ήταν το πρώτο «μπλακάουτ» της σεζόν. Το Sportal θυμάται τις 6 προηγούμενες φορές που οι Πειραιώτες «κόλλησαν» τη φετινή σεζόν.

Αντίπαλός της στο κρίσιμο ματς ήταν η Γαλλίδα Μανόν Απιτί Μπρουνέ, την οποία και κέρδισε με 15-11 εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες είχαν μιλήσει πριν από λίγο καιρό στο Sportal και τη Χριστίνα Βραχάλη. Η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα, παρουσίασαν το αγώνισμα της σπάθης. Το αγώνισμα της στρατηγικής, της «παγίδας» και της... δεύτερης σκέψης. Οι δύο ξιφομάχοι περιέγραψαν στο Sportal τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, σε ένα άθλημα που ενώ έχει φέρει τόσες επιτυχίες, δυστυχώς δεν έχει την προβολή που του αξίζει.