Ο Μάικ Τάισον αποκαλύπτει τα «εξευτελιστικά» παρατσούκλια που του φώναζαν επειδή «δεν ήξερε για την υγιεινή τότε»

Μάικ Τάισον

i

PrtScr

Ο Μάικ Τάισον αποκαλύπτει τα «εξευτελιστικά» παρατσούκλια που του φώναζαν επειδή «δεν ήξερε για την υγιεινή τότε»

Κώστας Τόπας 10:17 - 19.03.2024

Ο Μάικ Τάισον μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο Μπρούκλιν και πώς κατάφερε μέσα από αυτά να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους στον κόσμο.

Ο Μάικ Τάισον έγινε ο νεότερος αθλητής που στέφθηκε πρωταθλητής βαρέων βαρών στον κόσμο, ένα ρεκόρ που διατηρεί ακόμα, στην καριέρα του, αλλά πρόσφατα θυμήθηκε πώς οι αγώνες στο δρόμο ήταν ο καταλύτης για την αγάπη του για την πυγμαχία.

Στα 57 του πλέον, ο θρυλικός πυγμάχος προπονείται για να επιστρέψει στα ρινγκ για τον αγώνα εναντίον του Youtuber, Τζέικ Πολ. Ο συναρπαστικός αυτός αγώνας θα διεξαχθεί στο στο στάδιο AT&T του Arlington, TX, γνωστό και ως έδρα των Dallas Cowboys των 80.000 θέσεων και ήδη το ενδιαφέρον είναι ήδη τεράστιο, καθώς η αναμέτρηση θα προβληθεί στο Netflix και θα είναι το πρώτο ζωντανό μαχητικό άθλημα που θα προβληθεί στη δημοφιλή υπηρεσία streaming.

Τα εισιτήρια δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Ωστόσο, η ιστοσελίδα μεταπώλησης Vivid Seats ξεκίνησε ήδη τη διαφήμιση τους - με το φθηνότερο να είναι 185 ευρώ στη χειρότερη δυνατή θέση (στο πιο ψηλό διάζωμα) του AT&T Stadium στο Άρλινγκτον του Τέξας.

Εκτός από τα κολακευτικά παρατσούκλια όπως «Iron Mike» και «Kid Dynamite» που τον αποκαλούσαν σε όλη του την καριέρα, ο Μάικ Τάισον είχε μερικά που μισούσε όσο μεγάλωνε. Στην αυτοβιογραφία του 2013 με τίτλο «The Undisputed Truth», μίλησε για τις δυσκολίες του να μεγαλώνει σε ένα μικρό σπίτι και μια γειτονιά όπου υφίστατο συνεχή εκφοβισμό, είτε ήταν στο σχολείο, στο δρόμο ή στο σπίτι του, φοβόταν συνεχώς αφού τον ξυλοκοπούσαν και τον ταπείνωναν όπου κι αν πήγαινε.

Ο Μάικ Τάισον μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ανέφερε ότι το να μεγαλώνεις εκεί ήταν τρομακτικό «Φοβόμουν να είμαι μέσα στο σπίτι και επίσης φοβόμουν να βγω έξω», είπε ο Τάισον στην αυτοβιογραφία του. «Μέχρι τότε, πήγαινα σε δημόσιο σχολείο και αυτό ήταν ένας εφιάλτης. Ήμουν ένα παχουλό παιδί, πολύ ντροπαλό» Αυτό δημιούργησε ένα προκλητικό σενάριο για τον Μάικ Τάισον αφού έκανε πάντα παρέα με τη μεγαλύτερη αδερφή του και δεν είχε βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την Express «Τα παιδιά με φώναζαν "Little Fairy Boy" επειδή έκανα πάντα παρέα με την αδερφή μου, αλλά η μαμά μου μου είπε ότι έπρεπε να μείνω κοντά στην Ντενίς καθώς ήταν μεγαλύτερη από εμένα», θυμάται ο Τάισον. «Επίσης με αποκαλούσαν «Dirty Ike» ή «Dirty Motherf***** » γιατί δεν ήξερα για την υγιεινή τότε».

«Δεν είχαμε ζεστό νερό για να κάνουμε ντους και, αν δεν ήταν ανοιχτό το αέριο, δεν μπορούσαμε καν να βράσουμε νερό», πρόσθεσε: «Η μητέρα μου προσπάθησε να μου το διδάξει, αλλά δεν έκανε καλή δουλειά. Έπαιρνε σαπούνι και γέμιζε έναν κουβά με ζεστό νερό και με έπλενε."

Και συνέχισε: «Αλλά όταν είσαι μικρό παιδί, δεν σε νοιάζει η υγιεινή. Τελικά, θα το μάθαινα στους δρόμους από μεγαλύτερα παιδιά».