Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Γαλεντέρη για το θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου δίνουν μια νέα διάσταση
i

Βασίλης Τόπαλος/ Screenshot via Twitter

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Γαλεντέρη για το θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου δίνουν μια νέα διάσταση

Πάνος Μαλακτάρης • 11:47 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Το αιμάτωμα είχε δημιουργηθεί πριν την πτώση και το παιδί θα μπορούσε να έχει σωθεί, δηλώνει σε συνέντευξη του ο αρμόδιος ιατροδικαστής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πι προσπάθειες διαλεύκανσης του θανάτου του νεαρού πυγμάχου, με τον υφυπουργό αθλητισμού κύριο Αυγενάκη να έχει ήδη με τοποθέτησή του αναφέρει πως αναμένει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Έτσι, και ενώ τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφορικά με την ιατροδικαστική έκθεση να κάνουν λόγο για βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον δεξιό κρόταφο και στον εγκέφαλο του αθλητή, μια τοποθέτηση του ιατροδικαστή κυρίου Δημήτρη Γαλεντέρη δίνουν νέα διάσταση στο ζήτημα. 

Ο τελευταίος φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open και αρχικά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι όπως προκύπτει από το ιστορικό του παιδιού, δεν ήταν λιποθυμικό επεισόδιο αυτό που βίωσε, αλλά ουσιαστικά κατάρρευση. Από την δε νευροχειρουργική επέμβαση που διενεργήθηκε, ανεδείχθη ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, μια συλλογή αίματος σε απλά λόγια μεταξύ κρανίου και εγκεφάλου. 

Η παρατήρηση του ειδικού έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αιμάτωμα φαίνεται πως άρχισε να δημιουργείται ώρα πριν την κατάρρευση του Βασίλη Τόπαλου. Η κατάρρευσή του δηλαδή, ήταν ουσιαστικά το τελευταίο στάδιο εκδήλωσης αυτού του αιματώματος. Σε αυτού του τύπου τα περιστατικά, ολοκλήρωσε, η αιμορραγία είναι αργή, ο δε χρόνος εξέλιξής τους εξαρτάται από το λεγόμενο τραύμα αγγείου. Όσο πιο μεγάλο είναι αυτό, τόσο πιο γρήγορα εκδηλώνονται τελικά τα συμπτώματα. 

Με λίγα λόγια πρέπει όπως ανέφερε ο κύριος Γαλεντέρης να εξεταστεί υπό ποιές συνθήκες είχε δημιουργηθεί το αιμάτωμα αυτό, αν είχε εκδηλώσει κάποια αδιαθεσία ή οτιδήποτε άλλο ο άτυχος νεαρός και να ληφθούν όλα πολύ προσεκτικά υπόψιν.