Συμφωνία για την αναμέτρηση Φιούρι και Ούσικ, αναμένεται o ορισμός ημερομηνίας
i

Φιούρι και Ούσικ/ © screenshot via Twitter

Συμφωνία για την αναμέτρηση Φιούρι και Ούσικ, αναμένεται o ορισμός ημερομηνίας

Πάνος Μαλακτάρης • 12:54 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι δύο πυγμάχοι συμφώνησαν να τεθούν τελικά αντιμέτωποι σε ένα «unification bout» για τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών.

Είναι μια αναμέτρηση που αναμένεται εδώ και καιρό με πολύ ενδιαφέρον. Ο Τάισον Φιούρι, κάτοχος της ζώνης της WBC και ο Ολεκσάντρ Ούσικ, πρωταθλητής IBF, IBO, WBO και WBA, θα βρεθούν τελικά αντιμέτωποι στο ρινγκ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στο sky sports ο βετεράνος μάνατζερ πυγμαχίας Mπομπ Άρουμ, η συμφωνία επήλθε και το μόνο που αναμένεται είναι να λυθούν οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες και να οριστεί ημερομηνία. 

Και επειδή πολλοί ήδη θα αναρωτιέστε-δικαιωματικά- τι είναι αυτό το «unification bout» που αναφέραμε, πάμε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια. Οι επίσημοι οργανισμοί στην πυγμαχία είναι άνω του ενός. Είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 5, με κάθε έναν από αυτούς να αναδεικνύει πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία κιλών (πχ ελαφρών, μεσαίων, ή βαρέων βαρών). Όταν λοιπόν έρχονται αντιμέτωποι δύο αθλητές κάτοχοι ζωνών διαφορετικού οργανισμού, αυτός που επικρατεί κερδίζει και τη ζώνη του άλλου, ανακυρησσόμενος ταυτόχρονα σε αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή. 

Θέλετε παράδειγμα; Πάμε: Είμαστε στο 1981 και ο θρυλικός Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ είναι κάτοχος της ζώνης WBC στα μεσαία βάρη. Tην ίδια στιγμή ο Τόμας Χερνς είναι ο πρωταθλητής του WBA. Στο unification bout που είχαμε μεταξύ τους, τον «αγώνα ενοποίησης» σε μια ελεύθερη μετάφραση, ο Λέοναρντ νίκησε και έγινε ο «undisputed champion».

«Οι δύο αθλητές συμφώνησαν να αγωνιστούν μεταξύ τους. Μιλάμε για δύο ενήλικες, χωρίς να αναμένονται μπρος-πίσω» (σ.σ. αναφορικά με την διεξαγωγή τελικά του αγώνα, σε αντίθεση με το Φιούρι-Τζόσουα, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά πρόσφατα). Ενώ συνέχισε ο κύριος Άρουμ: «Ο Ούσικ είναι καλός μου φίλος ενώ ο Φιούρι είναι ένας superman, και ως αθλητής και ως άνθρωπος. Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρεθεί ημερομηνία και μέρος. Αλλά ο αγώνας θα γίνει σίγουρα, κάπου μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2023». 

O δε Ούσικ είχε δηλώσει σχετικά τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Θα ήθελα πολύ έναν αγώνα εναντίον του Φιούρι. Δεν ξέρουμε τι έχει κι εκείνος στο μυαλό του, έτσι είναι ο Τάισον, όλοι ξέρουν πως είναι πολύ τρελό παιδί». Δηλώσεις που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, ή τουλάχιστον από αυτό που θέλει να μας δείχνει ο gypsy king. Εν αναμονή του ορισμού της ημερομηνίας λοιπόν για έναν αγώνα που σίγουρα θέλουμε πολύ να παρακολουθήσουμε!