Χάλκινο η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ ταε-κβον-ντό του Μπακού

Ελισάβετ Τελτσίδου

i

© Intime

Χάλκινο η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ ταε-κβον-ντό του Μπακού

Γιάννης Λιβανός 09:06 - 18.02.2024

Η Ελισάβετ Τελτσίδου πανηγύρισε και φέτος στον τελικό των ρεπεσάζ και απέσπασε μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ ταε-κβον-ντό του Μπακού.

Τρίτη θέση για την Ελισάβετ Τελτσίδου στο Γκραν Πρι ταε-κβον-ντό του Μπακού! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε για άλλη μία φορά πως ήταν και παραμένει η πιο σταθερή αθλήτρια στην κατηγορία των -70 κιλών, ενώ παράλληλα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Τελτσίδου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μπακού κόντρα στη Βόσνια, Σάμαρτζιτς και κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά χάρη στη νίκη της απέναντι στην Ουγγαρέζα, Γκέρτσακ στον τελικό του α`γκρουπ.

Στον αγώνα που θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό, η Τελτσίδου έχασε στις παρατηρήσεις από τη Γαλλίδα Γκαγιέ. Παρολ' αυτά επανήλθε δριμύτερη εναντίον της Ολλανδέζας, Πόλινγκ, την οποία και νίκησε, για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Με Ippon μετά από osaekomi και σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό έφτασε στη νίκη και στο έκτο μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ από τον Οκτώβριο του 2022.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ελληνίδα αθλήτρια συνεχίζονται τον ερχόμενο Μάρτιο, στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας. Η Τελτσίδου αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της Ολυμπιακής κατάταξης δεδομένου ότι η Κροάτισσα Μάτιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού κι, ως εκ τούτου, θα διατηρηθεί στην κορυφή.