Ακάθεκτος ο Οζιέ στο Μόντε Κάρλο (vid)
i

© CREDITS TOYOTA GAZOO RACING

Ακάθεκτος ο Οζιέ στο Μόντε Κάρλο (vid)

Δημήτρης Μπαλής 20:23 - 21.01.2023

Εξακολουθεί να προηγείται στα μισά της 3ης ημέρα του αγώνα, με μισό λεπτό διαφορά από τον Ροβάνπερα.

Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται το πρώτο ράλι της χρονιάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC για το 2023.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ως μαινόμενος ταύρος σε υαλοπωλείο, έχει καταφέρει να κερδίσει τις 7 από τις 11 ειδικές διαδρομές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον αγώνα, κι ενώ βρισκόμαστε στα μισά της 3η ημέρας του ράλι. Απομένουν ακόμα 3 ειδικές διαδρομές, σήμερα Σάββατο και ακόμα 4 αύριο Κυριακή για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Σήμερα, ο Οζιέ δείχνει να πηγαίνει πιο προσεκτικά, κερδίζοντας μια ειδική διαδρομή κι έχοντας δεύτερο και τρίτο χρόνο στις άλλες δύο. Το κάνει αυτό διότι δεν θέλει να πιέσει, διότι πάντα οι δρόμοι στο μικρό πριγκιπάτο είναι «πονηροί» και κρύβουν παγίδες, παρόλο που ο Οζιέ γνωρίζει τους δρόμους σαν την κάλπικη δεκάρα. Αλλωστε, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στις «Ψηλές Αλπεις».

Ο Γάλλος, 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα επιδιώξει να καταρρίψει το ρεκόρ νικών στο Μόντε Κάρλο και να φθάσει τις 9, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος.

Οδηγώντας ένα GR Yaris για την Toyota Gazoo Racing, ο Οζιέ απειλείται, ουσιαστικά, μόνο από τον ομόσταυλό του Κάλε Ρόβανπερα. Ο περσινός πρωταθλητής κέρδισε μια ειδική διαδρομή χθες και δύο σήμερα, προσπαθώντας να μειώσει τη διαφορά και το πέτυχε κατά μόλις 6 δευτ., δηλαδή από τα 36 δευτ. που ήταν πίσω το βράδυ της Παρασκευής, τώρα είναι στα 30 δευτ.

Ο Τιερί Νεβίλ προσπαθεί ,με το Hyundai i20 N Rally1, να κάνει καλούς χρόνους και να είναι στην πρώτη τριάδα, όντας τρίτος και 12,4 δευτ. πίσω από τον Ροβάνπερα. Αν θέλει να ανέβει στη δεύτερη θέση, θα πρέπει ο Βέλγος να κάνει καλύτερους χρόνους από τον Φινλανδό.

Ο Ελφιν Έβανς, οδηγώντας κι αυτός ένα Yaris Rally1, μετά το κλατάρισμα που είχε την Παρασκευή έχασε χρόνο. Εχει κερδίσει μια ειδική διαδρομή χθες, αλλά βρίσκεται 1 λεπτό μακριά από τον Οζιέ και 18,4 δευτ. πίσω από τον Νεβίλ, ενώ άλλα 11,4 δευτ. πίσω από τον Νεβίλ, βρίσκεται ο Οτ Τάνακ, που οδηγεί φέτος ένα Ford Puma Rally1. Ο Τάνακ δείχνει να μην έχει ρυθμό και αν δεν βελτιώσει τους χρόνους του, δεν θα ανέβει στο βάθρο. Κατσούτα, Σόρντο και Λάπι, ακολουθούν με ένα Yaris ο πρώτος και με δύο i20N που άλλοι δύο. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, οδηγώντας ένα Puma Rally1, βρίσκεται στην 26ή θέση.

Δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα από τη χθεσινή, δεύτερη μέρα του αγώνα.

Tags: