Αντίστροφη μέτρηση για το ράλι Μόντε Κάρλο (vid)
i

© Intime

Αντίστροφη μέτρηση για το ράλι Μόντε Κάρλο (vid)

Δημήτρης Μπαλής 20:56 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 18.01.2023

Σε λιγότερο από 24 ώρες ξεκινά η μάχη στο πρώτο ράλι της χρονιάς στο WRC.

3-2-1 φύγαμε. Το Μόντε Κάρλο υποδέχεται, παραδοσιακά, τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο WRC και αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του οποίου αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν πάντα έναν ιδιαίτερο ρόλο στον αγώνα του μικρού πριγκιπάτου, τα προηγούμενα χρόνια, με εναλλαγή από χιόνι σε πάγο και έπειτα σε στεγνή άσφαλτο, φέτος μάλλον θα έχουμε στεγνές επιφάνειες, καθώς δεν έχει χιονίσει πολύ στα ορεινά, ενώ και οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές έως και την Κυριακή.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο Πέμπτη, ουσιαστικά, με το shakedown στο Μονακό, μήκους 2,29 χλμ., όπου οδηγοί και ομάδες θα στήσουν τα αυτοκίνητα για τον αγώνα.

Ωστόσο, το κυρίως μενού σερβίρεται από την Παρασκευή, έως και την Κυριακή, που θα πέσει η αυλαία μπροστά στο Καζίνο. Συνολικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές, με 325,02 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της Παρασκευής θα είναι βραδινές, και τα αγωνιστικά θα φέρουν έξτρα φώτα στα καπό τους.

Δείτε το τρέιλερ του αγώνα και ετοιμαστείτε…

Tags: