«Τέρμα οι τρεις Red Bull στο βάθρo – Βραβείο για την προσπέραση του μήνα» (vid)

Οχι μονοτονία στο βάθρο, θέλει ο Αλόνσο

i

©Pirelli

«Τέρμα οι τρεις Red Bull στο βάθρo – Βραβείο για την προσπέραση του μήνα» (vid)

Δημήτρης Μπαλής 12:56 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:27 - 06.04.2023

Για τον Ισπανό, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, η άνοδος της Mercedes δημιουργεί συνθήκες διάλυσης της μονοτονίας στο βάθρο.

Είναι μεγάλος ο σεβασμός που τρέφει ο Φερνάντο Αλόνσο προς τον Λιούις Χάμιλτον –είναι άλλωστε οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί της Formula 1, 41 ο Ισπανός, 38 ο Βρετανός- αλλά και γενικότερα προς τη Mercedes.

Ο Ισπανός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που κατάφερε και στους τρεις αγώνες φέτος να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, σε δηλώσεις του είπε ότι το φαινόμενο να υπάρχουν τρεις Red Bull στο βάθρο, τελειώνει. Κι όταν λέει τρεις, εννοεί τους δύο οδηγούς και τον αρχιμηχανικό της ομάδας που κέρδισε και που παίρνει το τρόπαιο της ομάδας.

Βλέποντας τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes στη 2η θέση του βάθρου, στην Αυστραλία, ο Αλόνσο ανέφερε ότι η μάχη μεταξύ της Aston Martin και της Mercedes έχει κλείσει, και ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα αλλάζει «αγώνα με αγώνα».

Στη Μελβούρνη, ήταν η πρώτη φορά που το 1-2 δεν το είχε η Red Bull, με πάντα τρίτο τον Αλόνσο. Βέβαια, αν ο Πέρες δεν ξεκινούσε τον αγώνα από το πιτ λέιν, ποιος ξέρει τι θα γινόταν. Όμως, η πραγματικότητα λέει ότι είδαμε τρεις διαφορετικές ομάδες στο βάθρο, σε έναν επεισοδιακό αγώνα.

Ο Αλόνσο είπε και κάτι ακόμα σημαντικό. Ότι οι τρεις πρώτοι αγώνες έγινα μακριά από την Ευρώπη και ήταν δύσκολο για τις ομάδες να φέρουν εγκαίρως τις οποίες αναβαθμίσεις και τέτοια πράγματα. Όμως, το πρωτάθλημα επιστρέφει τώρα στην Ευρώπη, για το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν (28-30 Απριλίου). «Από εδώ και πέρα, ίσως δούμε το επίπεδο των ομάδων να αλλάζει λίγο, αγώνα με αγώνα, ανάλογα με το ποιος θα φέρει μια αναβάθμιση που είναι αρκετά καλή», είπε, καταλήγοντας, ο Αλόνσο.

Tags: