Από 36.500 ευρώ το ηλεκτρικό Jeep Avenger
i

Jeep Avenger / © STELLANTIS

Από 36.500 ευρώ το ηλεκτρικό Jeep Avenger

Δημήτρης Μπαλής 15:33 - 20.01.2023

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» στην Ευρώπη, είναι έτοιμο για παραγγελίες στην Ελλάδα.

Εχοντας στις… αποσκευές του τη μέγιστη διάκριση, ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» στην Ευρώπη, την οποία κατέκτησε προ ημερών, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Jeep, και το πρώτο Jeep που έλαβε τέτοια διάκριση, είναι έτοιμο για παραγγελίες στη χώρα μας.

Το Avenger, πρόκειται να λανσαριστεί στη χώρα μας κατά τον Μάιο, ωστόσο οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τώρα κι αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη οι παραγγελίες, πανευρωπαϊκά, έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Το Jeep Avenger θα προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Avenger, Longitude, Altitude και Summit), εφοδιασμένο με νέο, προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης, το οποίο εξασφαλίζει αυτονομία έως και 400χλμ. σε μικτές συνθήκες (κύκλος WLTP) και 550χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, συγκαταλέγεται η προστασία 360 μοιρών έτσι ώστε να μειώνονται οι συνέπιες από μικρο-επαφές στην πόλη ή στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Με μήκος 4,08μ., το Avenger ελίσσεται με άνεση ακόμα και στις δύσκολες αστικές συνθήκες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα, 355 λίτρα αποσκευών, ενώ προσφέρει επιπλέον 34 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα.

Εκτός από την υψηλή αυτονομία (έως 400χλμ. σε μικτές συνθήκες), το Avenger έχει ένα ηλεκτρικό σύστημα ικανό να δεχθεί φόρτιση ισχύος έως και 100kW, ανακτώντας σε κατάλληλο δίκτυο 80% της φόρτισης της μπαταρίας του σε μόλις 24 λεπτά.

Το μοντέλο διαθέτει πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), που προσφέρουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία, χάρη στον παραμετροποιήσιμο πίνακα οργάνων TFT 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων διάστασης επίσης 10,25 ιντσών.

Επίσης, το σύστημα πολυμέσων σε συνεργασία με την εφαρμογή Jeep mobile app δίνουν τη δυνατότητα άμεσης ασύρματης σύνδεσης των smartphones με το αυτοκίνητο, ενώ ο χρήστης μπορεί να ελέγχει από απόσταση λειτουργίες όπως το κλείδωμα / ξεκλείδωμα, τα φώτα, το σύστημα κλιματισμού, τον έλεγχο της φόρτισης κ.α.

Το μοτέρ αποδίδει 156 ίππους, και είναι το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep που εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το πρώτο, ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος (χιόνι, λάσπη, άμμος, κτλ.) βελτιστοποιεί τα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ το δεύτερο επιτρέπει την ασφαλή κατάβαση με απόλυτο έλεγχο ακόμα και σε διαδρομές με χαμηλή πρόσφυση. 

Την ίδια στιγμή, σε συνδυασμό με τα 20 εκ. απόστασης από το έδαφος, και τις κορυφαίες για την κατηγορία γωνίες προσέγγισης (20 μοιρών) και ράμπας (32 μοιρών), το Avenger έχει εντυπωσιακές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Το νέο Jeep Avenger είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά με τιμές από 36.500 ευρώ, αλλά αξιοποιώντας το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’», μπορεί η τιμή να μειωθεί στα 27.500, καθώς η βασική επιδότηση είναι 8.000 ευρώ και 1.000 ευρώ για απόσυρση. 

Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ.