Ασυναγώνιστη η MP Motorsport στη γυναικεία F1 Academy

Ασυναγώνιστη η MP Motorsport στη γυναικεία F1 Academy

Δημήτρης Μπαλής 19:14 - 21.05.2023

Στον τρίτο γύρο της πρώτης σεζόν F1 Academy, η MP Motorsport κέρδισε τους δύο από τους τρεις αγώνες.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, στη διάσημη πίστα του Μονμελό, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 Academy, με γυναίκες οδηγούς.

Σε κάθε γύρο, όπως έχει γράψει, διεξάγονται τρεις αγώνες. Στον πρώτο γύρο στην πίστα του Σπίλμπεργκ, στην Αυστρία, η MP Motorsport έκανε το 3 στα τρία, με τη Μάρτα Γκαρσία να κερδίζει τους δύο αγώνες και την Αμνα Αλ Κουμπαϊσι και κερδίζει τον τρίτο.

Στον δεύτερο γύρο, στην πίστα της Βαλένθια, Μάρτα Γκαρσία και Αμνα Αλ Κουμπαϊσι κέρδισαν από μια φορά και στον τρίο αγώνα επικράτησε η Μπιάνκα Μπουσταμάντε της PREMA Racing.

Τώρα, στον τρίτο γύρο, στη Βαρκελώνη, και πάλι η MP Motorsport κέρδισε τους δύο από τους τρεις αγώνες. Η Εμελι ντε Χέους νίκησε στον αγώνα 1 μπροστά από τις Αμπι Πούλινγκ (Rodin Carlin) και Μάρτα Γκαρσία (Prema Racing).

Η Αμνα Αλ Κουμπαϊσι επανέφερε την MP στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα 2, με τις Γκαρσία και Πούλινγκ να τερματίζουν δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα. Μόνο ένα από τα μονοθέσια της Prema (κάθε ομάδα έχει τρία μονοθέσια) τερμάτισε τον αγώνα, αφού η Μπουσταμάντε και η Κλοέ Τσονγκ συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο.

Ο αγώνας 3 ολοκληρώθηκε με τη Λένα Μπούχλερ (ART Grand Prix) να κερδίζει, μπροστά από την Χάμντα Αλ Κουμπαϊσι της MP Motorsport (που αποσύρθηκε από τον αγώνα 1 με τεχνικό πρόβλημα) και την Γκαρσία.

Με τρεις νίκες, η Ισπανίδα Μάρτα Γκαρσία έχει 135 βαθμούς, 41 παραπάνω από τη δεύτερη Χάμντα Αλ Κουμπαϊσι και ακολουθεί η Λένα Μπούχλερ με 83 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, η MP Motorsport είναι πλέον πρώτη στη βαθμολογία των ομάδων με 207 βαθμούς μετά από δύο νίκες το Σαββατοκύριακο. Η PREMA Racing παραμένει κοντά στην ολλανδική ομάδα με 203 βαθμούς, ενώ η ART Grand Prix έχει 120 βαθμούς.

Στις 13 και 14 Ιουνίου θα έχουμε τώρα ένα διήμερο δοκιμών στην Αραγκόν της Ισπανίας.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι στην πίστα του Ζάντβουρτ στην Ολλανδία, 23-25 Ιουνίου.

Tags: