Δοκιμασία στα χιόνια για τo πρωτότυπο Audi Q6 e-tron (vid)

Audi Q6 e-tron

i

©Audi

Δοκιμασία στα χιόνια για τo πρωτότυπο Audi Q6 e-tron (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:08 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 17.03.2023

Η γερμανική μάρκα τεστάρει τις δυνατότητές του νέου μοντέλου στον μακρινό βορρά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα πριν μπουν στο εργοστάσιο παραγωγής, περνούν από δύσκολες δοκιμασίες σε ακραίες συνθήκες ζέστης και κρύου, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενα προβλήματα και να λυθούν.

Στην Audi ετοιμάζονται να λανσάρουν το νέο τους, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που αποτελεί ένα από τα 20 νέα μοντέλα που θα λανσάρει η μάρκα των… τεσσάρων διακτυλιδιών, έως το 2025.

Η μελλοντική σειρά μοντέλων Q6 e-tron σηματοδοτεί την απαρχή της ηλεκτρικής κινητικότητας στην έδρα της Audi στο Ινγκολσταντ, όπου η εσωτερική μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υποστηρίζει τη δέσμευση της Audi για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Προς το παρόν, το πρωτότυπο Q6 e-tron δοκιμάζεται στον ευρωπαϊκό βορρά υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και βέβαια καμουφλαρισμένο Η μελλοντική σειρά μοντέλων είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί με τη νέα τεχνολογική πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE). Το 800 volt ηλεκτρικό σύστημα, οι ισχυροί και αποδοτικοί ηλεκτροκινητήρες, το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης μπαταριών και φόρτισης και η καινούρια αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων του μοντέλου, σηματοδοτούν το επόμενο σημαντικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση της γκάμας μοντέλων της Audi.

Η επερχόμενη σειρά μοντέλων Q6 e-tron, η οποία διατίθεται σε εκδόσεις αμαξώματος SUV και Sportback.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Audi μεταμορφώνεται με γρήγορο ρυθμό σε κορυφαίο connected πάροχο, πλήρως ηλεκτρικής premium κινητικότητας. Σύμφωνα με τη στρατηγική Vorsprung 2030, η εταιρεία εστιάζει πλήρως στη βιωσιμότητα των μοντέλων της.

Tags: