Σήμερα η μάχη στο ράλι Μεξικού – χθες το σόου με πρώτο τον Τάνακ (vid)

Οτ Τάνακ - Ράλι Μεξικό

i

©M-Sport FORD World Rally Team 2022

Σήμερα η μάχη στο ράλι Μεξικού – χθες το σόου με πρώτο τον Τάνακ (vid)

Δημήτρης Μπαλής 10:16 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 17.03.2023

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους δρόμους του Γκουαναχάουτο, όμως από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα στα βουνά.

Με τη διπλή ειδική διαδρομή στους δρόμους του κέντρου της πόλης Γκουαναχάουτο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκίνησε χθες το βράδυ (νύχτα ώρα Ελλάδος) το τρίτο ράλι της χρονιάς.

Γκουαναχάουτο - Ράλι Μεξικού ©Hyundai Motorsport

Με τα πρώτα 12 αυτοκίνητα να μπαίνουν στις δύο διαδρομές, μήκους 1,12 χιλιομέτρων (έκαστη), και με αντίστροφη σειρά, ο Εσθονός Οτ Τάνακ, πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, έκανε και στα δύο περάσματα τον πρώτο χρόνο. Μάλιστα, στο δεύτερο πέρασμα βελτίωσε τον χρόνο κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Τάνακ μπήκε τελευταίος στις διαδρομές, ενώ σήμερα αναγκαστικά θα μπαίνει πρώτος στις χωμάτινες ειδικές στα βουνά της Λεόν, ως επικεφαλής της βαθμολογίας, κι εκεί θα είναι δύσκολα.

Ο 35χρονος οδηγός με το Ford Puma Hybrid Rally1, άφησε πίσω του τον ισχύοντα παγκόσμιο πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα της Toyota, που ήταν δεύτερος σε χρόνο και στις δύο διαδρομές, με αποτέλεσμα να έχει προβάδισμα 1,7 δευτερόλεπτα.

«Σήμερα ήταν λίγο διασκεδαστικό, αύριο είναι η δουλειά», είπε χθες ο Εσθονός, έχοντας ήδη αναφερθεί στην απίστευτη προσέλευση των θεατών. «Όταν έρχεσαι εδώ οδηγείς σε ένα τούνελ γεμάτο κόσμο. Είναι κάτι διαφορετικό – είναι πραγματικά πολύ παθιασμένοι», ανέφερε.

Οντας στην πρώτη του πλήρη σεζόν με τη Hyundai, ο Εσαπέκα Λάπι είναι μόλις μισό δευτ. πίσω από τον Ροβάνπερα, με τους δύο Φινλανδούς οδηγούς να έχουν κάνει χθες το πρωί στο shakedown τον ίδιο χρόνο.

Ο ομόσταβλος του Λάπι στη Hyundai, Τιερί Νεβίλ τερμάτισε μπροστά από τον πιο πρόσφατο νικητή στο Μεξικό, τον Σεμπαστιάν Οζιέ (6 νίκες στο Μεξικό, συνολικά), που είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν φέτος, στο Μόντε Κάρλο, και δείχνει τα δόντια του, παρά το γεγονός ότι τρέχει σε επιλεγμένους αγώνες και όχι σε όλο το καλεντάρι.

Ο Ελφιν Εβανς, ομόσταβλος του Οζιέ, έμεινε έκτος με μισό δευτ. διαφορά από τον Οζιέ και μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ντάνι Σόρντο της Hyundai.

Τόσο ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ με το Puma όσο και ο Τακαμότο Κατσούτα (έχει γενέθλια σήμερα, 30 ετών) με το Yaris, που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Μεξικό, τελείωσαν την ημέρα στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Σήμερα αρχίζει η πραγματική μάχη του αγώνα που θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, τοπική ώρα. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές με συνολικά 128,01 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Tags: