Επίσημο: Στην AlphaTauri ο Ρικιάρντο - Παρελθόν ο Ντε Βρις

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©printscreen

Επίσημο: Στην AlphaTauri ο Ρικιάρντο - Παρελθόν ο Ντε Βρις

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:26 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 11.07.2023

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επέστρεψε στη Formula 1 ως αντικαταστάτης του Νικ Ντε Βρις στην AlphaTauri μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επέστρεψε με κάθε επισημότητα στη Formula 1 ως αντικαταστάτης του Νικ Ντε Βρις στη δεύτερη ομάδα της Red Bull, την AlphaTauri, για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Ο Αυστραλός οδηγός, ο οποίος έκανε ένα βήμα μακριά από τους αγώνες φέτος ως τρίτος οδηγός της Red Bull, θα επιστρέψει στο grid από το γκραν πρι της Ουγγαρίας στις 23 Ιουλίου. Ο οκτώ φορές νικητής αγώνων στη Formula 1 δήλωσε στο ESPN τον περασμένο μήνα ότι το «παραμυθένιο» τέλος της καριέρας του στο άθλημα θα ήταν μια επιστροφή στην ομάδα της Red Bull που άφησε το 2018.

Μια θητεία με τη ιταλική ομάδα θα τον βάλει σε διεκδίκηση, προκειμένου να τον κάνει στο μέλλον φαβορί για να κερδίσει ξανά τη θέση του πίσω στη Red Bull. Πηγές ανέφεραν στο ESPN ότι ο Ρικιάρντο είναι πρόθυμος να οδηγήσει στην AlphaTauri για όσο διάστημα χρειαστεί για να αποδείξει ότι έχει ξεπεράσει τη δύσκολη θητεία του στη McLaren το 2021 και το 2022. Η είδηση επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (11/7), ενώ ο Αυστραλός πραγματοποιούσε δοκιμές ελαστικών για τη Red Bull στη πίστα του Σίλβερστοουν. 

Η Red Bull δήλωσε ότι μια ισχυρή εμφάνιση σε εκείνη τη δοκιμή ήταν αυτό που έκανε την κίνηση να συμβεί. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι ο Ντάνιελ (Ρικιάρντο) δεν έχει χάσει τη φόρμα του ενώ είναι μακριά από τους αγώνες και ότι τα βήματα που έχει κάνει στις δοκιμές μεταφράζονται στην πίστα. Οι χρόνοι του κατά τη διάρκεια της δοκιμής ελαστικών ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή διαδρομή και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι θα φέρει το υπόλοιπο της σεζόν για τον Ντάνιελ ως οδηγό στη Scuderia AlphaTauri».

Η αποχώρηση του Ντε Βρις από την AlphaTauri έμοιαζε θέμα χρόνου, όχι αν, για λίγο, δεδομένων των τεράστιων αγώνων του και των επανειλημμένων δημόσιων επικρίσεων του αφεντικού της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο. Ο Μάρκο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Χόρνερ είχε δίκιο να αναρωτηθεί εκ των υστέρων αν ο Ντε Βρις ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Ολλανδός οδηγός, ο οποίος ήταν πρωταθλητής της Formula 2 και της Formula E, κέρδισε συμβόλαιο για τη σεζόν μετά από ένα άκρως εντυπωσιακό ντεμπούτο στη F1 για τη Williams στο ιταλικό γκραν πρι πέρυσι, όπου αντικατέστησε τον άρρωστο Άλεξ Άλμπον και κέρδισε βαθμούς. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να επαναλάβει αυτού του είδους την απόδοση το 2023. 

Η συγκεκριμένη κίνηση φέρνει τον Ρικιάρντο πίσω στην ομάδα στην οποία αγωνίστηκε το 2012 και το 2013, όταν ονομαζόταν Toro Rosso. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του σε αυτό το διάστημα του χάρισαν μια προαγωγή στη Red Bull για το 2014, όταν είχε μια εξαιρετική σεζόν που περιελάβανε τρεις νίκες.