Ο Χάμιλτον γύρισε το ρολόι δύο χρόνια πίσω

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν πλάι πλάι στην εκκίνηση του Σίλβερστοουν το 2021

i

©Pirelli

Ο Χάμιλτον γύρισε το ρολόι δύο χρόνια πίσω

Δημήτρης Μπαλής 13:43 - 11.07.2023

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θυμήθηκε τι είχε γίνει δύο χρόνια πριν στο Σίλβερστοουν, όπου είχε επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν.

Τη δική του οπτική για την απίστευτη επαφή που είχαν στην Κοπς του Σίλβερστοουν το 2021, το έτος της μεγάλης μονομαχίας του με τον Μαξ Φερστάπεν, έδωσε ο Λιούις Χάμιλτον. Ήταν μια από τις πιο εικονικές στιγμές εκείνου του πρωταθλήματος, αλλά εικονική δεν ήταν η εγκατάλειψή τους στη Μόντσα, η επαφή τους στη Σαουδική Αραβία και το φινάλε στο Άμπου Ντάμπι;

Ήταν μια σεζόν με μονομαχίες σε κάθε πίστα από τους δύο οδηγούς, μόνο που εκείνη στο Σίλβερστοουν, ήταν ακραία. Μάλιστα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο της Red Bull, που οι Αυστριακοί έστειλαν τον τότε δοκιμαστή τους, Αλεξάντερ Άλμπον, μερικές ημέρες μετά στην ίδια στροφή, για να αποδείξουν πως ο Χάμιλτον έστειλε επίτηδες στις μπαριέρες τον Φερστάπεν.

Η σύγκρουση του Ολλανδού ήταν τρομακτική και ευτυχώς δεν υπέστη το παραμικρό, απλά ένα μικρό σοκ, το οποίο ξεπέρασε γρήγορα. Ο Βρετανός από την άλλη, τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων στον χρόνο του, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, παίρνοντας τη ρεβάνς του Sprint Race, μία ημέρα μετά.

«Πιστεύω πως οι άνθρωποι, ίσως όχι τώρα, αλλά στο παρελθόν, υποτίμησαν τη δουλειά που είχε κάνει η Red Bull εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην αρχή είχα ένα σπινάρισμα, ο Φερστάπεν πέρασε και δεν μπόρεσα να κλείσω μετά τη διαφορά στον Sprint Race. Ήξερα λοιπόν πως την επόμενη ημέρα έπρεπε να βρεθώ μπροστά. Με κάποιον τρόπο έπρεπε να το κάνω», σημείωσε ο Χάμιλτον και συνέχισε.

«Νομίζω πως είχα καλύτερη εκκίνηση, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη στροφή 1 εμπρός. Μονομαχούσαμε στις 3-4, σε όλη την 5, όπου εκεί με "έσπρωξε", εγώ αντεπιτέθηκα και πήρα την έξοδο της 7. Είχαμε επαφή. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τιμωρήθηκα με 10 δευτερόλεπτα και είπα μέσα μου: "το κεφάλι κάτω, συγκεντρώσου και ανέκαμψε". Αυτό έκανα».

Οι πανηγυρισμοί του Χάμιλτον στη συνέχεια στο βάθρο, έφερε κι άλλες αντιδράσεις από τη Red Bull, καθώς από την ομάδα του Φερστάπεν πίστεψαν πως κάτι τέτοιο αποτελεί ασέβεια, να έχει γίνει ένα τόσο τρομακτικό ατύχημα δηλαδή και ο αντίπαλος να ανοίγει σαμπάνιες. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από τη μεριά του, ρώτησε αμέσως μετά το συμβάν αν ο Ολλανδός είναι εντάξει, ενώ σχετικά με τους εορτασμούς σημείωσε.

«Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι τι έγινε νωρίτερα στον αγώνα. Σκέφτεσαι τη στιγμή και τη μοιράζεσαι με τους οπαδούς. Δεν έκανα κάτι επίτηδες για να μειώσω τον αντίπαλό μου που είχε εγκαταλείψει, ήταν απλά η χαρά της στιγμής. Κερδίσαμε τον αγώνα μετά την επαφή, μετά τη θέση που είχαμε χάσει μία ημέρα πριν. Αυτό είναι».

Tags: