Ετοιμοι για χώμα - το WRC επιστρέφει στο Μεξικό (vid)

Toyota

i

©Toyota

Ετοιμοι για χώμα - το WRC επιστρέφει στο Μεξικό (vid)

Δημήτρης Μπαλής 15:45 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 13.03.2023

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, εκτός Ευρώπης, εκτοξεύει το ενδιαφέρον.

Ηρθε η ώρα να σκονιστούμε. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αφήνει την Ευρώπη, το Μόντε Κάρλο που έγινε το ξεκίνημα της χρονιάς, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, αλλά και το χιόνι της Σουηδίας, και πηγαίνει στο πραγματικό πεδίο μάχης, στο χώμα.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το WRC ήταν στην πόλη Λεόν του Μεξικού, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε δυσκολίες με την πραγματοποίηση αρκετών αγώνων, μεταξύ των οποίων και του Μεξικού.

Φέτος, το σέρβις πάρκ έχει αλλάξει σημαντικά, με την αρχική περιοχή να εξελίσσεται σε ένα χωριό ράλι, διαθέτοντας μερικές από τις καλύτερες εγκαταστάσεις της σεζόν για τους φίλους του σπορ, με εστιατόρια και μπαρ.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποια πράγματα που απλά δεν χρειάζονται αλλαγή. Το βράδυ της Πέμπτης στο Γκουαναχάουτο, θα γίνει η τελετουργική έναρξη και η υπερ-ειδική διαδρομή στους δρόμους της πόλης.

Και, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του αγώνα, το ράλι θα εκτυλίσσεται έως τα 2.700 μέτρα ύψος (το υψηλότερο από οποιοδήποτε μέρος του πρωταθλήματος), σε σκληρές επιφάνειες με κοφτερές πέτρες.

Η πόλη Λεόν είναι η πρωτεύουσα κατασκευής παπουτσιών του Μεξικού και ο νικητής θα πάρει και ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες!

Επίσης, οι ειδικές διαδρομές 3 και 6, την Παρασκευή, περνούν από ένα χωριό που ονομάζεται Ελ Τσοκολέιτ. Κάποιοι λένε ότι το χωριό χρησιμοποιεί κόκκους κακάο για την παρασκευή σοκολάτας για σχεδόν 4000 χρόνια!

Θυμίζω για την ιστορία, ότι στο Μεξικό από 6 νίκες έχουν οι Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ, με τον δεύτερο να τρέχει φέτος στο Μεξικό, καθώς είναι ένας από τους επιλεγμένους αγώνες που κάνει φέτος.

Tags: