Τι συμβαίνει τελικά στη Ferrari; Έρχονται νέες μεγάλες αλλαγές

Κάρλος Σάινθ

i

©Pirelli

Τι συμβαίνει τελικά στη Ferrari; Έρχονται νέες μεγάλες αλλαγές

Δημήτρης Μπαλής 10:42 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 13.03.2023

Τεκτονικές αλλαγές στη Ferrari από τον Φρεντερίκ Βασό.

Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ή μάλλον να κόψει ο Φρεντερίκ Βασό, ο οποίος ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, τώρα, που το πρωτάθλημα βρίσκεται στην αρχή, πριν ξεφύγει η κατάσταση.

Κι ενώ λέγεται πως ο Σαρλ Λεκλέρ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν για να συζητήσουν τι έχει συμβεί, είναι άγνωστο γιατί δεν υπήρξε συνάντηση με τον Κάρλος Σάινθ. Ισως αυτή να μην έγινε διότι ο Ισπανός δεν εγκατέλειψε στο Μπαχρέιν.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ για το τι θα κάνει ο Βασό για να αλλάξει τα κακώς κείμενα, αλλά φαίνεται πως οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν μόνο εκεί, καθώς τις τελευταίες ώρες φήμες θέλουν και τον Λοράν Μεκιέ να αποχωρεί από την ομάδα. Ο Γάλλος μηχανικός και βοηθός του Βασό, ίσως αποτελέσει παρελθόν από τη Scuderia, διότι κανένας δεν είναι σίγουρος, έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα.

Εν συνεχεία έχουμε αβέβαιο το μέλλον του Ενρίκο Καρντίλε, υπεύθυνου εξέλιξης του σασί, αλλά και του συνονόματού του Γκαλτιέρι (υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρα), οι οποίοι αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ενδέχεται να αποχωρήσουν και αυτοί. Από εκεί και πέρα, ορατή στον ορίζοντα διαφαίνεται η πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή της Haas, Σιμόνε Ρέστα, αλλά σε άλλο πόστο, ενώ ίσως υπάρξουν και άλλες, πέραν του προηγούμενου προσλήψεις.

Θεωρούνται σχεδόν βέβαιες οι προσλήψεις στελεχών, όπως επίσης και κάποιων σημαντικών ανθρώπων που δούλευαν παλαιότερα στη Scuderia. Όλα αυτά, σε μια προσπάθεια του Βασό να ισιώσει το... κλήμα πριν αυτό στραβώσει για τα καλά.

Tags: