Έχρησε Ιππότη τον Οζιέ ο Μακρόν (vid)

Έχρησε Ιππότη τον Οζιέ ο Μακρόν (vid)

Sportal newsroom 22:58 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 19.05.2024

Την ύψιστη τιμητική διάκριση στη Γαλλία έλαβε ο οκτάκις πρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ, τον οποίο ο Εμάνουελ Μακρόν έχρησε Ιππότη.

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η 3η Μαΐου του 2024 για τον Σεμπαστιάν Οζιέ! Ο οκτάκις πρωταθλητής του WRC έλαβε την ανώτατη τιμή για Γάλλο πολίτη, αφού ο Εμάνουελ Μακρόν τον έχρησε Ιππότη.

«Αν και σε τόσο μικρή ηλικία, μπορούμε να πούμε ότι είσαι ένας θρύλος του σπορ, ότι ενέπνευσες τόσους νεότερους να ακολουθήσουν τα βήματά σου και ότι είσαι ένας από τους λίγους που μπορούν να ισχυριστούν ότι έφεραν τα χρώμα της Γαλλίας στην κορυφη.

Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας
FORMULA 1

17:46 - 04.03.2024

Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέρετρο της Μαρμαρίδας και οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα τόσο της Formula 1, όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Στην πραγματικότητά, αγαπητέ Σεμπαστιάν, πέρα από άσος στο τιμόνι, έχεις ό,τι χρειάζεται για να εμπνεύσεις τους νέους μας: αριστεία, γενναιότητα, ευαισθησία, το πνεύμα ισότητας και ευγενούς άμιλλας», ήταν τα λόγια του Μακρόν προς τον έμπειρο οδηγό.

Από την πλευρά του, ο Οζιέ σχολίασε: «Ήταν μία μοναδική στιγμή, μία συνάντηση με τον Πρόεδρο που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου. Αλλά και μία ευκαιρία να κοιτάξω πίσω στη διάρκεια της πορείας μου και να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν στην καριέρα μου».

Tags: